GO! Erasmusatheneum Deinze realiseert het beste STEM-project

© LEZ

© www.stemtornooi.be

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tanguy Vandenbossche en Brian Vandemeulebroucke presenteerden met gepaste trots het werk dat zijn oorsprong kreeg in de STEM-lessen van leerkracht Vandeburie. 'Curiosity Mars Mission', hun zelfrijdende auto gemaakt uit recyclagemateriaal, voldeed aan alle eisen vooropgesteld door de jury. Zij zijn daarmee de trotse winnaars van het STEM-tornooi 2018.

Eddy Lefevre

In het verlengde van de Vlaamse STEM Olympiade, Technology approved, is er het STEM Tornooi. STEM-onderwijs staat o.a. voor onderzoekend leren, samenwerken, probleemoplossend handelen, innovatie, ontwikkelen van technologie, maatschappelijke relevantie, communiceren, competenties van de 21e eeuw, ontwerpen en realiseren.

Directeur Susan De Coninck: ‘De deelnemende scholen mogen zo veel als mogelijk één of twee projecten laten uitwerken door teams van maximum vier leerlingen uit de eerste graad. De school selecteert dan het beste STEM-project voor deze finale. Deze finale vond plaats op vrijdag 4 mei bij Technopolis Mechelen. Wij dienden projecten in voor de afdelingen 'Curiosity Mars Mission' en 'De Roterende Turbine en veroverden goud in de eerste. De jury bestond uit mensen van het werkveld en het hoger onderwijs.’

Wat was de opdracht?

Curiosity Mars Mission. Sinds het begin van de mensheid vragen we ons af of er leven is op andere plaatsen in het heelal. Wetenschappers zoeken vandaag nog steeds naar buitenaards leven. In 2015 heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA aanwijzingen voor de aanwezigheid van water gevonden op Mars. Samen met Rusland slaan ze nu de handen in elkaar om mensen te laten reizen naar Mars en zo te onderzoeken of de planeet leefbaar is.

De bedoeling van deze ruimteopdracht is dat de leerlingen een wagentje maken dat op ons Marslandschap kan rijden. Het oppervlak van Mars is héél hobbelig en toch moet het wagentje in staat zijn om een recht pad te kunnen afleggen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio