40 mensen meer dan een uur lang vast in geblokkeerde attractie in Bellewaerde

40 mensen meer dan een uur lang vast in geblokkeerde attractie in Bellewaerde

Foto: bfr

Ieper -

In Bellewaerde moest de brandweer zondag uitrukken omdat een van de attracties, ‘El Volador’, vast was gelopen. Veertig bezoekers kwamen vast te zitten. Het nieuws werd bevestigd door de brandweer Westhoek. Het is overigens niet de eerst keer dat de betreffende attractie vastloopt.

Onder een brandende zon raakten zondagnamiddag zo’n 40 bezoekers van het pretpark Bellewaerde in Ieper geblokkeerd in de attractie ‘El Volador’. De draaiende toren van 16 meter hoog kwam op 4 meter hoogte vast te zitten. De brandweer werd opgeroepen om de mensen te bevrijden. Drie ladderwagens en hoogtewerkers van het pretpark zijn ingeschakeld om iedereen terug op de begane grond te krijgen.

(Lees verder onder de video)

“De evacuatie is vlot verlopen en iedereen was begripvol,” aldus An De Ridder van Bellewaerde. “De mensen kregen water en een ijsje om af te koelen. We deelden ook petjes uit tegen de felle zon.”

Alles bijeen heeft de evacuatie een goed uur geduurd. De attracties van Bellewaerde doorlopen dagelijks een controleprocedure. Twee keer per jaar worden ze gekeurd. Maar vier jaar geleden werd El Volador al eens geëvacueerd na problemen.

De stilstand zou te wijten zijn aan een technische storing. El Volador wordt dinsdag normaal opnieuw opgestart.

(Lees verder onder de foto)

40 mensen meer dan een uur lang vast in geblokkeerde attractie in Bellewaerde
De hulpdiensten zijn ter plaatse. Foto: bfr

Niet de eerste keer

De ‘El Volador’ heeft in het verleden al meerdere malen problemen gekend. In 2006 liep de attractie vast en kwamen dertien pretparkgangers vast te zitten. in 2013 blokkeerde de attractie opnieuw, toen zaten zeven mensen een uur gekneld. In beide gevallen had het koude weer te maken met de storing, wat nu aan de basis van het incident ligt, is niet duidelijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees