Atletiek Vlaamse Jeugdbeker

AV Roeselare neemt de plaats in van Westhoek

Roeselare / Nieuwpoort / Ieper -

Vorig jaar promoveerden bij de Vlaamse jeugdbeker drie West-Vlaamse clubs en degradeerden er twee. Dit keer haalden er twee een hogere afdeling en ging er eentje onderuit. De positieve trend werd dus verder gezet. Vooral AV Roeselare was aan het feest.

De AVR-jongens cadetten en scholieren promoveerden voor het tweede jaar op rij. “Het was een thriller, want de beslissing viel pas in het afsluitende discuswerpen voor cadetten”, zegt coach Willy Ligneel. “Wij naderden dankzij de winnende 44"77 op de 4x100m van de scholieren Iben Degryse, Elias Doom (die ook de 200m won in 23"02), Yoran Demaiter en Michel Cneut tot op één punt van Dilbeek. Robbe Depotter haalde als tweede discuswerper 33m82, terwijl de Dilbekenaar op de zevende plaats strandde. Wij haalden het zo met vier punten verschil.”

Atletiek Zuid-West en Olympic Brugge dankten het behoud aan het discuswerpen. Zij scoorden beter dan de werper van Rieme, dat in de eindafrekening twee punten tekort schoot. AV Roeselare neemt de plaats in van Westhoek, dat in eigen Nieuwpoort naar 2de Landelijke degradeerde. De vier nulscores bij de scholieren wogen te zwaar door.

FLAC viste twee keer naast het net. De jongens eindigden in Oudenaarde pas derde ondanks winst bij de 400m horden van Niels Lejeune (55"80) en bij de vlakke 400m van eerstejaarsscholier Simon Versavel (51"74). De meisjes werden in eigen Ieper zesde.

Houtland misliep voor de derde keer in vier jaar als tweede promotie naar 1ste Landelijke. Oudenaarde bleek collectief sterker, Houtland had de uitschieters. Maité Beernaert liep de 100m in 12"26 en zette bij de 200m met 25"01 de snelste Belgische scholierentijd van het jaar neer. Cadette Yorunn Ligneel ging over 1m64.

De jongens van Molenland promoveerden in Ninove naar 2de Landelijke.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio