Uitbundige verwelkoming van spelersbus Club Brugge krijgt nog staartje voor supporters

Uitbundige verwelkoming van spelersbus Club Brugge krijgt nog staartje voor supporters
Brugge -

De uitbundige verwelkoming van de Brugse spelersbus anderhalf uur voor de aftrap van Club Brugge tegen Anderlecht, krijgt voor sommige supporters wellicht een staartje. Verschillende fans stonden aan de rand van het kerkhof van Sint-Andries om de spelers te zien aankomen. Enkelen kropen op de kerkhofmuur, waar ze Bengaals vuur afstaken.

Op vraag van burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) onderzoekt de lokale politie van Brugge mogelijke feiten van grafschennis op het kerkhof van Sint-Andries. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. Bij het verwelkomen van de spelersbus leken enkele supporters van Club Brugge op het kerkhof op een urnemuur te staan.

“We zullen de beelden van het incident bekijken, maar een foto zegt niet alles natuurlijk”, aldus Landuyt. “Het is niet duidelijk of in het bewuste muurtje ­urnes zitten en bovendien is er door de rook niet veel te zien. Uiteindelijk zal het aan de procureur zijn om te beslissen of er sprake is van strafbare feiten en of het tot vervolging komt. Maar wat die mensen ­deden, is alleszins totaal respectloos.”

In eerste instantie worden de beschikbare beelden bekeken om na te gaan of er effectief sprake is van grafschennis. Ook de meldingen die binnenkomen, worden uiteraard onderzocht. De politie zal ter plaatse de eventuele schade bekijken.

Er was aardig wat te doen rond de wedstrijd, die bol stond van de controverse. Bekijk hier alle discutabele fases.

Na de wedstrijd zag Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe zelfs een complot tegen zijn club.

Dit zijn onze punten na de topper (N+).

Bekijk hier het programma van de drie overgebleven titelkandidaten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees