Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Familie durft tragische nieuws nog niet te vertellen aan zwaargewonde vader: “Hij weet nog niet dat Jade niet meer leeft”

Familie durft tragische nieuws nog niet te vertellen aan zwaargewonde vader: “Hij weet nog niet dat Jade niet meer leeft”

Foto: put/olivier matthys

Kortenberg -

Dat hij zich moet focussen op zijn herstel na de amputatie van zijn been. En dat alles goed komt. Hicham Benamar uit het Vlaams-Brabantse Meerbeek kreeg nog niet te horen dat zijn dochtertje Jade (2,5) de crash met de aanstormende truck, vrijdag in het centrum van Kortenberg, niet heeft overleefd. “We durven het hem niet te vertellen”, zegt de familie.

Aan hun huis in Meerbeek hangen witte ballonnen. Af en toe komt iemand de familie sterkte toewensen. Maar woorden schieten te kort, zegt Salim Amin, de nonkel van het over­leden meisje. Hij liep vrijdagochtend met de kleine Jade op het voetpad toen de vracht­wagen de ravage veroorzaakte, en hield haar in zijn armen toen ze stierf. “De hele familie heeft dit weekend een poging gedaan om mijn zus, de mama van ­Jade, zoveel mogelijk te ondersteunen. Maar er is geen beginnen aan. Ze is kapot, ze kan ...

Het beste van Enkel voor abonnees