VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE sk pepingen-halle - ZWARTE LEEUW

Sergei Deweerdt: “Ontlading na schitterende remonte”

Sergei Deweerdt: “Ontlading na schitterende remonte”

Euforie op de Lamme Guiche: de fusieclub is gered. Foto: GEERT TRESIGNIE

Pepingen / Halle -

SK Pepingen-Halle eindigde het seizoen met twee knalprestaties op rij. Na de demonstratie in Torhout werd op eigen veld nu ook overtuigend de maat genomen van Zwarte Leeuw, dat met een sprekende 3-1-nederlaag terug werd gestuurd naar Rijkevorsel.

De fusieclub kan de eerste verjaardag afsluiten met een verlengd verblijf in de tweede amateurklasse en dat was best een uitbundig feestje waard. Voor doelman Sergei Deweerdt kondigde de match van alles of niets zich nochtans aan onder een slecht gesternte.

“Ik werd 's nachts geplaagd door buikgriep en vreesde even voor mijn aantreden, maar gelukkig was ik toch paraat. Het slotsignaal zorgde voor een helse ontlading na een schitterende remonte.”

Van goudwaarde

“Ik kan de woorden van coach Jean-Louis Meynaert slechts onderschrijven. We zetten een mooie terugronde neer, maar die leidde tot niets indien we de slotmatch verloren.”

“Onze eerste treffer was uiteraard van goudwaarde op het grote veld. We kenden deze keer een tikje geluk. Zo was de eerste treffer een afgeweken bal, terwijl bij de tweede goal een afgeweken bal werd binnen geduwd. We poogden niet te ver terug te kruipen, maar gaven zo wel veel ruimte weg en slikten een tegentreffer.”

“Kwalitatief hadden we meer in huis dan Zwarte Leeuw, maar we koppelden dat ook aan de nodige mentaliteit. Hoed af voor het bestuur, dat met Raoul Ngadrira en Dani Morais nog twee bepalende spelers inhaalde na de competitiestart. Ngadrira bleek zondag nauwelijks van de bal te zetten. Morais wordt dan weer op zijn sterke punt uitgespeeld. Dani koppelt zijn snelheid aan efficiëntie. Op twee kansen is één raak.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio