Food

Zomerweer én aspergeseizoen: zo koel je af met asperge-ijs

Zomerweer én aspergeseizoen: zo koel je af met asperge-ijs

Foto: Shutterstock

Het aspergeseizoen is volop aan de gang en ook de zon laat zich van zijn beste kant zien, waarom dan niet eens asperge-ijs maken? Het gaat om een verrassende variant op een traditioneel recept en het helpt je bovendien om wat af te koelen als het kwik stijgt.

Op zoek naar wat verkoeling en een fan van asperges? Dan is het misschien eens een idee om asperge-ijs op tafel te toveren. Dat kan perfect dienen om zelf wat verfrissing te bekomen, maar kan evengoed een recept zijn waarmee je gasten kunt verrassen bij het dessert.

Ingrediënten (voor 4 personen): 

1 dl melk
2,5 dl slagroom
150 gr suiker
12 gekookte asperges
6 eidooiers

Bereidingswijze:

Breng de melk met de slagroom en de suiker al roerend aan de kook. Pureer de asperges en wrijf ze door een zeef. Klop de eidooiers schuimig. Voeg het warme melkmengsel toe aan de aspergepuree en klop de schuimig geklopte dooiers erdoor. Klop dit mengsel koud. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat het tot ijs draaien. 

Corrigeer