Verrassende eindwinnaar Ronde van San Juan betrapt op dopinggebruik

Verrassende eindwinnaar Ronde van San Juan betrapt op dopinggebruik

Foto: Photo News

Gonzalo Najar, de Argentijnse eindwinnaar van de Ronde van San Juan (2.1) eind januari, is betrapt op het gebruik van CERA, een derde generatie EPO. Dat maakte de Internationale Wielerbond (UCI) maandag bekend in een persbericht. Najar leverde zijn positieve plas af op 21 januari, een dag voor de Ronde van San Juan zou beginnen. De Argentijn werd voorlopig geschorst.

De 24-jarige Najar schreef in eigen land verrassend zowel de koninginnenrit als de eindzege op zijn naam. Vorig seizoen kroonde hij zich ook tot Argentijns kampioen op de weg en hij rijdt voor de plaatselijke continentale ploeg van San Juan. Najar komt uit een hooggelegen provincie die grenst aan Bolivië en Chili.

Ook zijn ploeg- en landgenoot Gaston Emiliano Javier liep tegen de lamp in San Juan. Voor hem gebeurde dat op 23 januari, na de tweede etappe. Javier testte positief op anabole steroïden.

De renners hebben het recht een B-staal aan te vragen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.