Verborgen hints en tips vlak voor de finale

Fluitgeluiden en een aangepast logo in ‘De Mol’: is de saboteur ontmaskerd dankzij deze tips?

Fluitgeluiden en een aangepast logo in ‘De Mol’: is de saboteur ontmaskerd dankzij deze tips?

Eén ding is zeker: de mol van 2018 is een man. In het azuurblauwe decor van de Golf van Mexico weet de laatste vrouw immers het minst over de identiteit van de saboteur. Exit: Pacale, de marineofficier waar talloze wilde theorieën over de ronde deden. Maar wie is nu eigenlijk de saboteur? Met onze tips, de hulp van enkele opmerkzame Mollenvangers én de meest bizarre theorieën ooit, raken we met zijn allen misschien één stap dichter bij ‘De Mol’.

LEES OOK. Er wordt weer geld verdiend in ‘De Mol’, maar de sfeer bereikt een dieptepunt: “Ik was echt kwaad”

Amper centen

Het doel van de mol is simpel: saboteer de boel, zodat de groepspot amper gevuld geraakt. Eén van de meest populaire theorieën door de jaren heen is dan ook steeds de ‘Volg Het Geld’-methode. Vorig jaar eindigde Eline steevast onderaan, en misschien krijgen we ook op deze manier zicht op de werkelijke saboteur? Wie verliest het meest en draagt het minst bij aan de pot, deze keer? In dat geval is er één kandidaat die eigenhandig - op heel strategische momenten - plots grote bedragen uit de pot wist te trekken: pastoor Pieter. Zijn teller staat bijna 1.000 euro lager dan die van Bahador en Lloyd.

Wie heb ik aan de lijn? Hallo, de mol?

0474 90 04 24. Wie - echt wel heel goed - aan het opletten was in alle voorbije vorige afleveringen had met de korte biepgeluiden uit de afleveringen al het telefoonnummer kunnen vinden dat zondag in beeld kwam. En dat nummer blijft door ieders hoofd spoken. Terecht ook, want dit is een hint, zoveel is zeker. Eén telefoontje later blijft de boodschap van de programmamakers echter mysterieus.

Gefluit. Het geluid zou wel eens van een mannenstem kunnen komen, dus hebben wij net de mol aan de lijn gehad? Of moeten we de tip in de noten of de melodie zoeken? Of krijgen we ook tips via de onuitgezonden beelden op de site van VIER? Want daarin was te zien hoe Lloyd zijn fluit boven haalt, om alle andere kandidaten wat muziek aan te leren...

BEKIJK OOK. Zo had je de verborgen hint over ‘De Mol’ al eerder kunnen ontdekken

Data data

Maar wat als de fluittonen gewoon een manier zijn om Mollenvangers om de tuin te leiden? Wat als de code iets helemaal anders betekent? Een geboortedatum van Baha bijvoorbeeld...

 

 

De mol gekruist

Een kruiswoordraadsel in de aflevering, dat is de natte droom van Mollenvangers. De mogelijkheden voor tips zijn eindeloos. Wij zoeken alvast even mee. Laten we even alle verwijzingen naar sport schrappen. Dan krijgen we SLOTFASE te zien, daar bevinden we ons in. ONAF? Dat zijn de studies van Lloyd, aangezien hij naar eigen zeggen “in het tweede, derde en eerste jaar geneeskunde” zit. De studentenradio van de Universiteit van Lloyd heet bijvoorbeeld URGENT.

Fluitgeluiden en een aangepast logo in ‘De Mol’: is de saboteur ontmaskerd dankzij deze tips?
Foto: VIER

Het voorlaatste scherm

Een theorie die opvallend goed staande houdt: bij elke eliminatieronde is de voorlaatste kandidaat de volgende aflevering de klos. Met uitzondering van aflevering 1: daar is Pieter diegene die voorlaatst te zien is. Maar hij vliegt er niet uit, in plaats daarvan is het de persoon voor hem die de volgende episode onverbiddelijk naar huis moet. Waarom? Omdat überhaupt niet naar huis gestuurd kan worden? Want een mol blijft tot het bittere eind natuurlijk!

 

 

Donkere Mollenboekjes

En dan is er nog dit: op Twitter heeft VIER haar profielfoto veranderd. So what, zou je misschien denken, maar de verandering gebeurt natuurlijk wel net op het platform waar Mollenvangers met zijn allen maar al te graag speculeren over theorieën. De nieuwe foto ziet er zwart uit, donker… en in exact dezelfde kleur als het Mollenboekje van… Lloyd.

 

 

MOL POLL. Wie is jouw hoofdverdachte na aflevering 7?

Oproep: Heb jij nog verborgen hints of tips ontdekt? Mail gerust naar oproep@nieuwsblad.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S