Man drukt de ‘Terms and Conditions’ van je favoriete apps af, en nu zijn we helemaal zeker dat niemand die ooit leest

Man drukt de ‘Terms and Conditions’ van je favoriete apps af, en nu zijn we helemaal zeker dat niemand die ooit leest

Foto: rr

We hebben de woorden vandaag nog uitgesproken: “Oh maar ik heb daar een app voor.” Een app die ons akkoord liet gaan met zijn gebruiksvoorwaarden, de ‘terms and conditions’ waarvan iedereen steeds aanvinkt ze ‘gelezen te hebben en akkoord te gaan’, maar niemand die dat ooit werkelijk doet. Een Israëlische designer heeft ze nu allemaal afgedrukt, en dat levert enkele meters lectuur op.

De Israëlische designer Dima Yarovinsky kwam op het idee om de gebruiksvoorwaarden die niemand ooit leest, maar waar iedereen wel mee akkoord gaat om zijn favoriete apps te kunnen gebruiken, af te drukken.

“Ik heb de inhoud van de gebruiksvoorwaarden van de toonaangevende online diensten die we gebruiken, afgedrukt op een standaard A4-breedte en in een standaard lettergrootte”, zo legt hij zijn project uit. “Nadien heb ik ze opgehangen in de galerij van de academie en heb ik het aantal woorden en de tijd die je nodig hebt om ze te lezen toegevoegd.”

“Mijn hoofddoel was om te benadrukken hoe klein en hulpeloos we zijn tegenover die gigantische bedrijven.” En geen mens die zich niet een klein beetje kleiner voelt worden naast die ellenlange teksten.

Een kleine legenda:
Groen = Whatsapp
Grijs = Google
Roze = Tinder
Lichtblauw = Twitter
Donkerblauw = Facebook
Geel = Snapchat
Donkerroze = Instagram, de koploper met een leestijd van 86 minuten.

 

 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees