Het is niet langer verplicht om altijd een “Belg” op het parket te zetten

Het is niet langer verplicht om altijd een “Belg” op het parket te zetten

Foto: WAS

De Pro League gaat af van de regel dat er volgend seizoen en bij elk team altijd één home-grown player, een Belg of een buitenlandse speler die tussen zijn 12de en 21ste vier seizoenen bij een Belgische Federatie aangesloten was, op het parket moet staan.

“De cijfers, van 11 naar 16 minuten per wedstrijd en van gemiddeld 17 naar 27 punten in zes jaar tijd, leren ons dat de aanpassingen aan de regel die we in het verleden gemaakt hebben renderen”, aldus voorzitter Arthur Goethals van de Pro League. “Daarenboven stellen we vast dat het in de realiteit zelden voorkomt dat er bij een club niet één home-grown player op het parket staat.”

“Het uiteindelijke doel blijft om het aandeel en de kwaliteit van de home-grown players in de competitie te verhogen. Het verleggen van de focus naar kwaliteit in plaats van kwantiteit lijkt ons momenteel meer aan de orde. We wensen op korte termijn dan ook te bekijken welke maatregelen we kunnen nemen om de clubs aan te zetten structureel te blijven investeren in de opleiding van spelers, zoals onder meer het introduceren van een systeem van opleidingsvergoedingen”, besluit Goethals.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.