Oproep naar oud-leden voor reünie op zaterdag 19 mei

TTC Lobos-Lochristi draait al veertig jaar mee

Tafeltennis. Naargelang de generatie waarin men leeft kent men het als ping-pongen op een tafel in de living uit het vollks theaterstuk Slissen en Cesar, of van de meervoudige Belgische kampioen (25 keer!) Jean-Michel Saive. Recenter kwam tafeltennis bij ons nog eens in de belangstelling door het legendarigsche poef-interview van Florian Van Acker tijdens de Paralympics in 2016 in Rio De Janeiro. Een mens zou bijna vergeten dat Lochristi al veertig jaar lang een tennistafelclub heeft: TTC Lobos. De club is het wijkniveau al lang ontgroeid. TTC Lobos-Lochristi viert dat veertigjarig bestaan zaterdag 19 mei met een gezellig samenzijn in zaal Sint-Hubertus in Zaffelare.

Johan De Mol (61) en Geert Van Daele (66) waren er van het eerste uur bij, en zijn er nog bij. Tijdens een training in de turnzaal van de gemeenteschool in Beervelde, laten ze palet en balletje even opzij liggen voor een gesprek.

"Het is allemaal begonnen met de sportvereniging Lobos die in 1977 werd opgericht. Binnen die club werden er verscheidene sporten beoefend, en eigenlijk vooral volleybal, maar er waren ook geregeld 'pingpongtornooien'. Die vielen in die mate in de smaak dat er al snel werd besloten om ook een tafeltennisafdeling op te richten. In het begin speelden we gewoon op de tafels van de buren. Laurent Lachaert, nu 91, de vader van Gerda Lachaert en de grootvader van Anke De Sutter, was één van de eerste leden en winnaars. De interesse groeide, mensen die nog niet eerder tafeltennis gespeeld hadden wilden initiatielessen, en al vrij snel zijn we met een afzonderlijke club begonnen. Dat kon, ondermeer omdat we van de sportvereniging Lobos een eigen 'startkapitaaltje' kregen."

De club sloot aan bij de toenmalige Koninklijke Belgische Tafeltennisbond, maar omdat er nogal wat boetes moesten betaald worden omdat men soms met te weinig spelers op een tornooi kwam, of er scheidsrechtersbladen niet echt correct ingevuld waren, stapte de club over naar het katholiek verbond. Toen bleek dat het niveau van de competitie daar iets te laag lag, stapte men opnieuw over naar de Vlaamse Tennisliga.

In zijn ledenboek kan Johan De Mol nog aflezen dat er in het seizoen 1978-1979 net geen 50 leden waren, ongeveer gelijk verdeeld over jongens, meisjes en volwassenen. Vandaag telt de club 54 leden: "Tafeltennis is een sport waarin je heel traag evolueert. Het is een hele tijd als een soort vals plat, om daarna de kwaliteit van je sport plots de hoogte te zien invliegen. Niet iedereen kan dat geduld opbrengen. Heel veel beginnen er vrij jong aan, maar eens ze een jaar of 16 worden, en andere geneugten van het leven ontdekken, haken er veel af. Maar diegenen die doorzetten en evolutie in hun spel zien, oogsten daar ook het resultaat van" aldus Geert  Van Daele.

TTC Lochristi-Lobos speelt momenteel met ploegen in tweede, derde, vierde en vijfde provinciale. Er is een jeugd- en een veteranenploeg. 

Toen TTC Lobos de lokalen van het voormalige 'staatsschooltje' in Lobos ontgroeide, vond de vereniging een aantal jaren onderdak in café Sint-Cecilia (vroeger zaal Dorny en later Eureka Shop), om nog later te verhuizen naar de sportzaal van de gemeenteschool Lochristi aan de Koning Boudewijnlaan, en later ook in de turnzaal van de gemeenteschool in Beervelde. "In Beervelde trainen we op dinsdag, in Lochristi op vrijdag. De competitiewedstrijden hebben doorgaans op zaterdag plaats. In Lochristi hebben we 12 tafels, in Beervelde 7."

Reünie

Zaterdag 19 mei organiseert TTC Lobos, waar Tom De Grauwe niet enkel in het bestuur zit maar ook jeugdtrainer is, een receptie, en gezellig samenzijn en een quiz voor alle leden en oud-leden. Deelnemen kost 25 euro. Daar krijgt men wel warme beenhesp met frietjes en een verrassingsdessert voor. Kinderen tot 12 jaar betalen 15 euro. Wie wil kan ook enkel inschrijven voor de gratis receptie. Die vindt plaats van 18u tot 19u30. Het etentje begint om 20 uur. Inschrijven en mailen kan naar geertvandaele2003@yahoo.com en johandemol@skynet.be. Omdat het bestuur niet zeker is dat men alle ex-leden kon bereiken, geldt dit bericht als uitnodiging.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio