Culinaire verwennerij en Zjackpot-loterij moeten bouwgeld opleveren

Sympathisanten en handelaars in de bres voor nieuwbouw chiro

Sympathisanten en handelaars in de bres voor nieuwbouw chiro

De vzw Vrienden van Chiro Eppegem leidt het nieuwbouwproject. Foto: ddl

Zemst / Eppegem -

De vzw Vrienden van Chiro Eppegem organiseert de komende maanden ludieke evenementen om geld in het laatje te brengen voor het nieuwbouwproject van de jeugdvereniging. Als alles goed gaat, starten de werken in 2019.

De lokalen van de Chiro van Eppegem zijn versleten en bieden onvoldoende ruimte voor alle 150 leden. Daarom wordt al langer gesproken over een nieuwbouwproject.

Dat dossier kwam de voorbije maanden in een stroomversnelling. Er werd een ruimtelijke uitvoeringsplan uitgewerkt, waarin de chiro een nieuwbouw kon optrekken op de huidige locatie. Als alles volgens plan verloopt kunnen de werken daaraan eind 2019 starten.

Zo'n nieuwbouw kost echter een smak geld en dus richtten enkele ouders, oud-leiders en sympathisanten de vzw Vrienden van Chiro Eppegem op. Zij organiseren een reeks activiteiten om geld in te zamelen, coördineren de werkzaamheden en zullen naderhand instaan voor het onderhoud van de gebouwen.

Comme chez toi

Maar op dit moment focust de vzw zich vooral op de inzameling van fondsen. “Zo organiseren we elke maand ‘Comme Chez Toi’, waarbij kant-en-klare maaltijden worden aangeboden na een chirozondag”, zegt Kevin Schutijser van de vzw. “Daarnaast was er ook de eerste editie van de ‘Nieuwjaarsgroet’, een gezellige nieuwjaarsdrink in De Schranshoeve. De komende maanden worden nog enkele projecten gelanceerd. Zo organiseren we op 10 juni een brunch en werd zopas ook met een loterij, ‘Zjackpot’, gestart waaraan tal van lokale handelaars deelnemen.”

“Het concept is simpel. Je kan tot 9 juni bij tal van handelaars en de chiroleiding lotjes kopen voor 5 euro. Elk lot heeft een nummer dat je online kan invoegen. Zo kom je in de digitale trekking terecht. Elke lot geeft je een kans op leuke cadeaus bij onze handelaars, zoals een jaar lang gratis je haar laten knippen bij de Haararchitect, een diner voor twee personen in De Schranshoeve, De Melkerij en Oud Sempst of met 10 vrienden gaan feesten op Soiree Tropicale op zaterdag 6 juli. In totaal valt er voor 2.220 euro aan prijzen te winnen.”

Opgetogen

De chiroleiding is opgetogen. “Het is fijn om te zien dat zoveel ouders, sympathisanten, oud-leiding en handelaars ons steunen”, zegt leidster Maartje Van Waeyenbergh.

“De vzw Vrienden van Chiro Eppegem volgt het nieuwbouwproject op, waardoor wij ons op de dagelijkse zondagswerking kunnen focussen. Maar we zorgen zelf ook dat de kas voor het project gespijsd wordt. De opbrengsten van onze activiteiten, zoals de fuiven, gaan ook naar het nieuwbouwproject. Maar ook heel wat andere verenigingen, politieke partijen en handelaars steunen ons. Zo schenkt SP.A tijdens haar restaurantdagen 2 euro per verkochte maaltijd aan onze vzw.”

Brug over Zenne

De nieuwbouw komt op het huidige speelterrein van de chiro. Tijdens die werken zal de chiro haar huidige lokalen blijven gebruiken. Nadien worden de oude lokalen afgebroken en tot speelterrein omgevormd. Alvorens de werken starten wordt een brug over de Zenne gerealiseerd. Die leidt naar een nieuw speelbos waar de chirojongeren vrij mogen spelen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio