Voetbal 1ste provinciale - Tom GoethalsEendracht Aalter

“Niet beloond voor goede eerste helft”

Aalter / De Pinte -

Op de eerste speeldag van de eindronde in eerste provinciale kwam Eendracht Aalter op eigen veld tegen JV De Pinte niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Aanstaande donderdag wordt op Moerkensheide in De Pinte de terugwedstrijd afgewerkt. Aftrap om 15 uur.

“We hadden onze openingsmatch in de nacompetitie met minstens twee of drie doelpunten verschil moeten winnen”, aldus woordvoerder Tom Goethals. “We pakten uit met een zeer goede eerste helft, waarin we een half dozijn goede kansen schiepen. We kenden pech met een kopbal van Tom Persan tegen de paal en een schot van Leander Maenhout tegen de lat. De bezoekers konden hier alleen één kans in 45 minuten tegenover stellen.”

“In de tweede helft konden we mede door de warmte niet meer hetzelfde hoge tempo ontwikkelen. Bovendien kregen we rond het uur een mentale opdoffer in de vorm van een tegendoelpunt. Leander Maenhout lukte tien minuten later de verdiende gelijkmaker, waarna hij in de slotfase nog dicht bij een tweede treffer kwam.”

“De spelersgroep was na afloop begrijpelijk ontgoocheld. We hadden op basis van het aantal kansen nu al met anderhalve voet in de finale tegen HO Kalken of SK Lochristi moeten staan. JV De Pinte scoorde één keer uit twee kansen. We blijven geloven in een finaleplaats, maar onze efficiëntie in de zone van de waarheid moet omhoog. De Pinte start volgend seizoen vrijwillig in vierde provinciale, maar blijft haar vel duur verkopen. Wij bevestigden dat wij het iedereen moeilijk kunnen maken. We geloven dat we in De Pinte met een goed resultaat kunnen uitpakken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio