Salumu, Vanwijn en Libert genomineerd voor Belgische Speler van het Jaar

Salumu, Vanwijn en Libert genomineerd voor Belgische Speler van het Jaar

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

De genomineerden voor onder meer de basketbalprijzen van Het Nieuwsblad zijn gekend. Voor de 60ste editie van de Belgische Speler van het Jaar zijn dat Jean Salumu (Oostende), Alex Libert (Charleroi) en Hans Vanwijn (Antwerp Giants).

De trofee Belgische Speler van het Jaar, opgericht in 1959 met Jef Eygel als eerste winnaar, is één van de oudste sportprijzen van het land. Jean Salumu (Oostende), Hans Vanwijn (Antwerp Giants) en Alex Libert (Charleroi) zijn genomineerd. Jean Salumu is, naast Seth Tuttle (Charleroi) en Garlon Green (Bergen) trouwens ook genomineerd voor de MVP (alle nationaliteiten).

Voor de trofee Belofte van het Jaar komen Thomas Akyazili (Antwerp Giants), Tim Lambrecht (Oostende) en Jonas Foerts (Brussels) in aanmerking. Antonia Delaere (Castors Braine), Billie Massey (Sint-Katelijne-Waver) en Laure Resimont (Sint-Katelijne-Waver) zijn de kandidaat Speelsters van het Jaar. Billie Massey, zus Becky Massey en Marie Vervaet (alle drie Sint-Katelijne-Waver) zijn genomineerd voor Belofte van het Jaar.

Ook de MVP (inclusief Ster van de Coaches van Het Nieuwsblad), de MVP (vrouwen), Coach van het Jaar (mannen, vrouwen, organisatie BBCA) en Scheidsrechters van het Jaar worden op de Basketbal Awards op 22 mei in Lint uitgereikt. Voor het eerst wordt ook uitgepakt met een Lifetime Achievement Award. De toegang is gratis en inschrijven kan via www.belgianbasketballawards.be

Corrigeer