Kleuters kleuren vlinders en collega's tekenen rouwboek voor overleden juf Evy

Zelzate -

Het totaal onverwachte overlijden van kleuterjuf Evy Haes (43) zindert nog na in gemeentelijke basisschool De Krekel.

Ook vandaag nog kan een rouwregister getekend worden. Burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) en OCMW-voorzitter Rik Laureys (CD&V) tekenden maandag als eersten in naam van de Zelzaatse bevolking.

Ook de collega's, schooldirectie, ouders en enkele kinderen vertrouwden dit boek hun verdriet en hun mooie herinneringen aan deze prachtige juf toe.

Evy Haes is donderdag kort na de schooluren in een van de kleuterklasjes in mekaar gezakt en overleed ter plaatse. Noch haar dochter Fe, die op dat moment aanwezig was, noch de hulpdiensten konden voor juf Evy nog iets doen.

Ondertussen bereiden de collega's, leraars en kleuterjuffen, de uitvaartdienst van vrijdag voor. De klas van juf Evy werd ‘de vlinderklas’ genoemd. Tijdens de dienst in het crematorium zullen ontelbare vlindertjes te zien zijn. Kleuters kleurden maandag al een hoop vlinders voor deze dienst. En in de namiddag werden met veel van de kinderen en kleuters rond een grote met krijt getekende vlinder ballonnen opgelaten en zeepbellen geblazen als afscheid.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio