Trio gelinkt aan 200 inbraken

Trio gelinkt aan 200 inbraken

Foto: Gettyimages

Izegem -

Van De Panne tot in Ternat, geen bedrijf dat in de eerste helft van 2016 veilig was voor een drieste dievenbende. Drie leden verschenen voor de rechter. De oudste riskeert een celstraf van vier jaar.

Als in een film gingen ze te werk, nu eens met zijn drieën, dan weer met vijf. Goed vermomd, met bijl, voorhamer, ladder en koevoet in de aanslag trokken ze van slachtoffer naar slachtoffer. Eens de geviseerde woning binnengedrongen, werd alles met geweld doorzocht.

Door doorgedreven onderzoek konden drie mannen van de dievenbende gevat worden. Via DNA-onderzoek, camerabeelden en signalen van gsm-zendmasten hield de politie de Kosovaren Visar J. (44), Urim J. (40) en Reonaldo C. (33) uit Albanië aan. Ze zouden gelinkt kunnen worden aan meer dan 200 feiten.

Hun rooftocht begon op 31 december 2015 in Kuurne en in de maanden daarna sloegen ze in de hele provincie toe, ook in Izegem, Tiet, Ledegem en Ruiselede.

Het Openbaar Ministerie tilt zwaar aan de feiten. Ze vroeg dan ook strenge straffen. Visar J., die de auto's huurde, riskeert een effectieve celstraf van vier jaar. Urim J., van wie DNA werd gevonden, kan dan weer drie jaar achter de tralies verdwijnen. C. zou ervan af kunnen komen met 15 maanden. Uitspraak op 28 mei.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio