Krottegemse Ransels eren Jean-Pierre Monseré met standbeeld

Oudste kermiskoers van België keert terug naar Krottegem

Oudste kermiskoers van België keert terug naar Krottegem

IN 1971 won Geert Malfait de juniorenkoers in Krottegem. Foto: collectie KOERS. Museum van de wielersport – Terryn

Roeselare -

De Krottegemse Ransels organiseren volgend jaar tijdens de kermis opnieuw een koers. Dat is exact 150 jaar na de eerste kermiskoers in Roeselare, en zelfs in het hele land.

In 1869 werd in de Roeselaarse wijk Krottegem de eerste kermiskoers uit de Belgische geschiedenis georganiseerd. In 2019 is dat dus exact honderdvijftig jaar geleden. Een koers in Krottegem is er al lang niet meer, maar daar komt straks verandering in.

“Volgend jaar willen we met de Krottegemse Ransels die kermiskoers opnieuw organiseren. De voorbereidingen zijn al gestart”, vertelt Frank Wauters, voorzitter van het wijkcomité enthousiast.

Spanjeschool

Op diezelfde dag willen de Ransels ook een standbeeld onthullen ter ere van de Roeselaarse wielrenner Jean-Pierre Monseré. “In 2012 namen we het initiatief om een standbeeld voor Jempi, een echte Krottegemnaar, op te richten. Jammer genoeg is de uitwerking van dit project door allerlei omstandigheden op de lange baan geschoven. Uitstel is echter geen afstel.” Monseré volgde les in de Spanjeschool en voetbalde bij Club Roeselare. De inwijding van het beeld zal samenvallen met de herdenking van 150 jaar kermiskoers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio