Atletiekbk 3.000m steeple

Elke Godden verlengt Belgische steepletitel: “Niet tevreden over mijn tijd en techniek”

Elke Godden verlengt Belgische steepletitel: “Niet tevreden over mijn tijd en techniek”

Elke Godden met haar gouden plak om de nek. Foto: rr

Antwerpen -

Na een bizarre race verlengde Elke Godden zaterdag toch haar Belgische steeple op de 3000m steeple.

Vrijwel heel de race liep Godden in derde positie achter het kopduo, de Nederlandse Jasmijn Bakker (die niet in aanmerking kwam voor de titel) en Eline Dalemans.

Tot Dalemans in de laatste vijfhonderd meter plots uitstapte en Godden de titel maar voor het oprapen had. Na Bakker (10’27”19) finishte Godden als tweede in 10’58”59.

“Ze startten heel snel. Daarom besloot ik om niet mee te gaan. Ik ging ervan dat Eline nog een terugval zou krijgen, maar dat ze zou uitstappen, had ik niet gedacht”, zegt Godden. “Zo heb ik mijn titel kunnen verlengen, al ben ben helemaal niet tevreden over mijn race. De tijd is niet goed en mijn techniek leek nergens op. Dit is niet echt de manier waarop ik Belgisch kampioene wilde worden.”

De komende weken komt de loopster uit Hemiksem opnieuw in actie.

“Op de interclub volgende zaterdag loop ik voor AVKA de 3000m. Volgende week donderdag zou ik graag op een sterk bezette steeplerace in Nederland meedoen. Maar of dat ook gaat lukken, zal van mijn lesuren afhangen”, besluit de studente bio-ingenieur, die in haar eerste masterjaar zit.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio