Mogelijke mobiliteitsproblemen zijn schepencollege doorn in het oog

Buurtbewoners halen hun slag thuis: stad zegt njet tegen vijf woontorens

Buurtbewoners halen hun slag thuis: stad zegt njet tegen vijf woontorens

De buurtbewoners zijn opgelucht nu hun protest – onder andere met een petitie en bezwaarschriften – niet in dovemansoren is gevallen. Foto: sbr

Roeselare -

Het grote nieuwbouwproject in de Valleistraat komt er niet. Het schepencollege keurde gisteren het dossier af wegens mogelijke mobiliteitsproblemen. De buurtbewoners reageren opgelucht.

Projectontwikkelaar Co-Invest heeft plannen om vijf grote appartementsgebouwen in te planten op een braakliggend stuk grond tussen de verkavelingen van de Valleistraat en de Neerstraat, op wandelafstand van het Sterrebos. De omwonenden uit de verkaveling rond de Valleistraat hadden bedenkingen over het grote project met 41 wonigen. Ze maakten zich de voorbije maanden vooral zorgen over de impact van het project op de mobiliteit.

“Er wordt heel wat verkeer door de heel smalle Pauwstraat gestuurd. Het project zal op het vlak van mobiliteit een heel grote invloed hebben op de omgeving”, voerden de buurtbewoners enkele weken geleden aan.

Gisterenmiddag boog het Roeselaarse schepencollege zich over de bouwplannen van de projectontwikkelaar. Het college keurde uiteindelijk het dossier af. “Omwille van mobiliteitsredenen”, zegt schepen van patrimonium Nathalie Muylle (CD&V).

Petitie en bezwaarschriften

De bewoners, die gisterenavond het nieuws over de bouwplannen te horen kregen, reageren verheugd op de uitspraak van het schepencollege. “Eerlijk gezegd hadden we dit eigenlijk niet verwacht. De uitspraak van het schepencollege is positief voor de hele buurt. We zijn heel verheugd”, zegt buurtbewoner Kurt Vantomme uit de Valleistraat.

De bewoners probeerden de voorbije maanden hun bedenkingen rond de mobiliteit te uiten via een petitie en het indienen van bezwaarschriften tijdens het openbaar onderzoek. “We mogen nu ook niet naïef zijn. We zien wel wat er in de toekomst gebeurt met het braakliggend stuk grond. We kregen vandaag positief nieuws. Het is duidelijk dat er een draagvlak is om de mobiliteit hier aan te pakken”, besluit Kurt Vantomme.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio