Dit is de WK-burger: een rood broodje, gele kaas en “bijna zwart” rundvlees.

Dit is de WK-burger: een rood broodje, gele kaas en “bijna zwart” rundvlees.

De WK-burger: een rood broodje, gele kaas en “bijna zwart” rundvlees. Foto: Theo Derkinderen

Bornem -

Met het WK voetbal dat voor de deur staat, pakken heel wat eetgelegenheden en cafés uit met speciale drankjes of snacks. Een ervan is de Bornemse WK-burger van Miemuze. Opvallend: de hamburger wordt met een rood broodje geserveerd.

In Bornem kunnen voetballiefhebbers het wereldkampioenschap voor het eerst op een groot scherm volgen, op het Kardinaal Cardijnplein. Het plein zal tot een heus voetbaldorp worden omgebouwd, met dj’s en de langste biertoog uit de streek. Maar heel wat handelaars verkopen er ook hapjes. Eetgelegenheid Miemuze zal er de Bornemse WK-burger serveren. “Ik wou een hamburger creëren die naar het WK verwijst, maar tegelijk ook naar Bornem. De kleuren zijn rood, geel en (bijna) zwart, zoals de Belgische vlag”, zegt Mieke Van Pellicom van Miemuze.

“Het broodje ziet rood. Het gaat niet om een kunstmatige kleurstof, maar om extract van rode biet. Zonder dat het broodje evenwel naar rode biet smaakt. De hamburger is de donkere kleur en bovenop de hamburger ligt de gele kleur: een plakje Bornems ­Paterke, een streekkaas. En om alles af te werken liggen er nog wat spekjes, knapperige uitjes en spinazie op. Het sausje is gemaakt van Bornemse Dubbel.”

De Bornemse WK-burger werd gisteren voorgesteld en goedgekeurd. Hij is verkrijgbaar tijdens het ganse WK.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio