Muzikaalste gemeente Riemst krijgt 6.563 euro van burgemeester Mark Vos

Muzikaalste gemeente Riemst krijgt 6.563 euro van burgemeester Mark Vos

Dertien muziekverenigingen kwamen tijdens de 11 Feestnacht binnengewandeld als gelegenheidsorkest. Foto: Miet Debay

Riemst -

Maandagavond ontvingen de 13 muziekverenigingen uit Riemst, oftewel ‘de Muzikaalste gemeente van Vlaanderen’, de opbrengst van de 11de Feestnacht van burgemeester. Elke vereniging ontving 504,85 euro, goed voor een totaalbedrag van 6.563 euro.

Vrijdag 13 oktober 2017 organiseerde burgemeester Mark Vos met zijn feestcomité de 11de editie van zijn Feestnacht. 1.120 bezoekers dansten in de hallen van Coenegrachts Substraat, omgetoverd tot een blackbox’, een opbrengst van 6.563 euro samen op de swingende beats van TVAA en Domino.

Burgemeester Mark Vos over de Feestnacht: “Het was puur genieten, ik ben heel trots op ons team van 80 medewerkers dat er ook dit jaar weer in slaagde om een nieuwe succesformule neer te zetten. Een industriehal omtoveren tot feestzaal binnen 24 uren en nog sneller opruimen, dat is een huzarenstuk. Dankzij ons sterk team en de gastheren van Coenegrachts Substraat slaagden we hier echter feilloos in”.

Riemsterse verenigingen

Bij de vorige 10 edities werd in totaal een bedrag van 45.185 aan Riemsterse verenigingen geschonken: Matty Cilissenfonds, G-voetbal, TeVoNa, Rode Kruis, ziekenzorgkernen, jeugdverenigingen, sportclubs met een jeugdwerking, oudercomités, gehandicaptenverenigingen en carnavalsverenigingen.

“Dit jaar schenken we de opbrengst aan de muziekverenigingen die met hun verrassingsoptreden voor de kers op de taart zorgden bij onze 11de Feestnacht”, aldus Vos. “Dertien muziekverenigingen, die om middernacht als gelegenheidsorkest de zaal binnenwandelden, daar had ik mij niet aan verwacht. Ze toonden hierbij zeer mooi aan waarom wij de titel ‘Muzikaalste gemeente van Vlaanderen’ verdienen. Muziek bindt mensen die elkaar misschien nooit op een andere manier zouden zijn tegengekomen. Alleen daarom al verdienen zij onze waardering.”

Na 11 edities bedraagt het totaal aan opbrengsten bijna 51.748 euro dat aan organisaties in Riemst werd geschonken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio