Stoelendans bij de NBA-coaches: NY Knicks halen nieuwe coach, Detroit neemt afscheid van Van Gundy

Stoelendans bij de NBA-coaches: NY Knicks halen nieuwe coach, Detroit neemt afscheid van Van Gundy

David Fizdale is de nieuwe coach van de New York Knicks Foto: AP

De New York Knicks hebben maandag met David Fizdale hun nieuwe coach aangesteld. Fizdale is de opvolger van Jeff Hornacek, die vorige maand moest vertrekken. Bij de Detroit Pistons werd intussen afscheid genomen van Stan Van Gundy, die als voorzitter en coach bij de club aan de slag was.

De Knicks trekken met de 43-jarige Fizdale een coach aan met ervaring in de play-offs. Als assistent bij Miami Heat (2008-2016) maakte hij twee kampioenstitels (2012 en 2013) mee en vorig seizoen leidde hij de Memphis Grizzlies, als hoofdcoach, naar de play-offs. Voor New York dateert de laatste deelname aan de play-offs al van 2013. Dit jaar beëindigde het team van de Letse sterspeler Kristaps Porzingis de Eastern Conference op een tegenvallende elfde plaats.

Detroit nam intussen na vier seizoenen afscheid van de 58-jarige Stan Van Gundy. “We hebben de afgelopen twee jaar geen progressie gezien”, zei eigenaar Tom Gores over het einde van hun samenwerking. “Van Gundy wilde zelf graag doorgaan en zijn contract uitdienen, maar we vinden dat een verandering noodzakelijk is.” De coach leidde het team in het seizoen 2015-2016 naar de play-offs, maar strandde in zijn drie overige jaargangen telkens naast de eindronde. Dit seizoen eindigden de Pistons op de negende plaats in de Eastern Conference.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.