Veertig (overwegend) Heusdenaars brainstormen tijdens cocreatie-event

Coworkingproject moet goed gevoel brengen in Tramstraat

Met een variatie op de hit van Lionel Richie en de slogan "Is it you we are looking for?" werd dinsdagavond in het voormalige Caramella-gebouw vooraan in de Tramstraat de aftrap gegeven van een cocreatie-initiatief. Een project van Edville, in samenwerking met Veneco en ondersteund door het gemeentebestuur. Iets minder dan 40 mensen voelden zich letterlijk geroepen, daaronder nagenoeg het volledige college van burgemeester en schepenen, samen met enkele gemeenteraadsleden en lokale politici.

Heel wat belangstelling was er voor dit pilootproject van Veneco dat als doel heeft de handelskernen te versterken. Edville - bekend van onder meer de vakantiewoningverhuur Holiday Edville in Melle en Gent - heeft het gebouw dat al vijftien jaar leegstaat nadat er een babyspeciaalzaak gevestigd was, nieuw leven ingeblazen. De grote, open ruimtes zijn heel sfeervol en aantrekkelijk ingericht, met heel wat vergaderhoeken en relaxruimten op de bovenverdieping. Edward en zijn echtgenote Daphne zijn dan ook erg begaan met interieur en design, en lieten meteen hun signatuur achter in het totaal gerenoveerde gebouw.

Dierenmix

Het leverde dinsdagavond al een ideale setting op om de koppen bij elkaar te steken in kleine groepjes, want zo'n pand moet natuurlijk in de eerste plaats ook een zinvolle invulling krijgen, en daarvoor heb je ideeën en denkpistes nodig. De deelnemers mochten afgaand op hun karaktereigenschappen zichzelf in een dierencategorie onderbrengen, van een leeuw over een eekhoorn tot een arend en een aap. Elk praatgroepje leverde op die manier een bonte mix van karakters en eigenschappen. In drie brainstormrondes boog men zich over drie vragen: wat betekent welzijn voor jou, waaraan is er nood in Heusden en welke invulling zou je aan dit gebouw willen geven. Een brede aanpak dus, die Edville op het spoor moet zetten om dit project definitief te lanceren. Een en ander moet een impuls geven aan de lokale economie. 

Boost voor de Tramstraat

Welke richting het uitgaat, zal grotendeels afhangen van de outcome van de eerste brainstormavond, al zal de focus vooral op "welzijn en levenskwaliteit" liggen, vernamen we. Een workshop- en ontmoetingsruimte, een yogastudio, flexibele werkplekken en een ruimte voor meditatie en mindfullness zijn alvast enkele hints die door de ontwikkelaars werden gesuggereerd. Een ding is zeker: met het opfrissen van het vroegere Caramella-gebouw heeft de Tramstraat - los van de definitieve invulling van de site - al een ferme boost gekregen. Iets wat alle Heusdenaars, ondernemend of niet, alleen maar kunnen toejuichen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio