Mode

Waarom de jurk van Scarlett Johansson op het Met Gala veel kritiek krijgt

Waarom de jurk van Scarlett Johansson op het Met Gala veel kritiek krijgt

Foto: Isopix

Hoewel haar jurk een van de minder opvallende was op de rode loper van het Met Gala, werd die van Scarlett Johansson (33) uiteindelijk toch het een van de veelbesproken exemplaren van de avond. Hoe ze dat heeft klaargespeeld? Wel, ze had een creatie aan van Marchesa en laat dat net het label zijn van Georgina Chapman, de vrouw van de verguisde Harvey Weinstein.

Rihanna kwam als de paus en Katy Perry als aartsengel, maar in tegenstelling tot haar collega's koos Scarlett Johansson voor een veel soberdere creatie. Het werd een romantische jurk zonder religieuze symbolen - nochtans het thema van de avond - met een ombre van zacht roze naar bordeaux. Het meest van al viel nog de open rug op waaruit een grote tattoo kwam piepen. Geen enkele reden tot enige consternatie dus, tot het merk van de jurk bekendraakte: Marchesa.

Marchesa is het modelabel van Georgina Chapman, de vrouw van Harvey Weinstein, dat ze in 2004 oprichtte met Keren Craig. Na het hele #MeToo-verhaal en de Time's Up-beweging in Hollywood een vreemde keuze van de actrice? Ze is in elk geval de eerste ster die zich op de rode loper in een creatie van Marchesa laat zien sinds het schandaal vorig jaar is losgebarsten. 

"Getalenteerde designers"

Meteen kreeg ze met heel wat kritiek af te rekenen, maar in een statement bijt ze van zich af. "Ik droeg Marchesa omdat hun kleren vrouwen zelfvertrouwen geven en mooi doen voelen en het is met plezier dat ik een merk ondersteun dat gecreëerd werd door twee ongelofelijk getalenteerde en belangrijke vrouwelijke designers", klinkt het.

 

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees