NBA. Warriors en Rockets naar finale in Western Conference, droomduel Curry-Harden is een feit.

NBA. Warriors en Rockets naar finale in Western Conference, droomduel Curry-Harden is een feit.

Foto: USA TODAY Sports

Titelverdediger Golden State Warriors en ploeg in vorm Houston Rockets hebben zich dinsdag geplaatst voor de finale van de Western Conference in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).

De Warriors wonnen het beslissende vijfde duel met 113-104 van New Orleans Pelicans en kwamen daardoor in de best-of-seven op een onoverbrugbare 4-1 voorsprong. De teruggekeerde Stephen Curry was met 28 punten uitblinker bij de Warriors. Kevin Durant noteerde 24 punten en Klay Thompson kwam tot 23 punten. Bij de Pelicans was Anthony Davis de uitblinker met 34 punten en 19 rebounds.

In de finale wacht het Houston Rockets van Chris Paul, die met 41 punten een belangrijk aandeel had in de 112-102 zege van zijn team tegen Utah Jazz. Het eerste duel van de finale, dat eveneens volgens een best-of-seven gespeeld wordt, staat maandag op het programma. De winnaar daarvan neemt het in de NBA-finale op tegen de winnaar van de Eastern Conference.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.