Melodie dingt mee naar Gouden Kinderschoen

Melodie dingt mee naar Gouden Kinderschoen

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Gouden Kinderschoen bekroont de inzet en investeringen van lokale besturen op het vlak van kinderopvang. OCMW Zulte werd geselecteerd met het project ‘Melodie, klinkt als muziek in de oren’ om mee te dingen naar de Gouden Kinderschoen 2018.

OCMW-voorzitter Linda Detailleur: ‘Door heel veel stemmen binnen te halen  kunnen wij bekroond worden met de Gouden Kinderschoen en kunnen we een unieke fotoreportage winnen. Ons project werd ondergebracht in de categorie ‘Kind - baby en peuter’. 

Stemmen kan je hier nog tot 21 mei.

Melodie

OCMW Zulte toverde een historisch gebouw om tot een gezellige opvanglocatie met een vergunning erkend voor 18 baby’s en peuters.

Eind 19e eeuw kon men in ‘Café Gemeentehuis’ terecht voor gemeentelijke aangelegenheden. De burgerlijke stand was hier gevestigd, huwelijken werden hier gesloten, maar ook de post, Kinderwelzijn (de voorloper van Kind en Gezin), een klein winkeltje en een café zaten op deze locatie. Jonge moeders liepen met hun baby’s dwars door de gelagzaal terwijl de tooghangers dit gadesloegen. De gemeenteraad en het (latere) OCMW vergaderden op zolder. In 1942 verhuisde het gemeentehuis en in 1964 werd dit een café met frituur. In 1990 schonk de eigenaar het gebouw aan het OCMW. Het interieur bleef sinds de café-uitbating quasi onveranderd tot 2017.

De OCMW-raad besloot in 2017 unaniem de woning om te vormen tot een groepsopvang voor jonge kinderen. De centrale ligging, de grote binnenruimtes en het feit dat dit gebouw eigendom is van het Sociaal Huis waren een grote opportuniteit. Op zes maanden tijd is alles in het werk gesteld om van dit historisch gebouw een kindvriendelijk 'nestje' te maken.

De inzet van het Sociaal Huis, samen met de inbreng van Melanie en Loth, twee geselecteerde kinderbegeleiders, hebben geleid tot een heel mooi resultaat waar ze fier op zijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio