Aad de Mos is keihard voor Rode Duivels: “Als niets verandert, hoeven we niet eens naar het WK te gaan”

Aad de Mos is keihard voor Rode Duivels: “Als niets verandert, hoeven we niet eens naar het WK te gaan”

Foto: Photo News

De Rode Duivels op het WK, dat komt niet goed. Dat is althans de mening van analist Aad de Mos. “Als Martínez zijn systeem blijft spelen, hoeven we niet eens te gaan”, is hij messcherp in Sport/Voetbalmagazine.

De Mos neemt de 3-4-3 die Belgisch bondscoach Roberto Martinez hanteert op de korrel. Volgens de ex-trainer van onder meer Ajax, PSV, Anderlecht, Standard en KV Mechelen zorgt die formatie ervoor dat de Rode Duivels veel te kwetsbaar zijn op het middenveld. “Als Roberto Martínez zijn systeem blijft spelen, hoeven we niet eens te gaan. Dan kan je beter thuis blijven”, klinkt het keihard bij De Mos.

“Elk middenveld dat met drie speelt, speelt je helemaal dronken. Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne en Axel Witsel kunnen dat niet belopen. Dat hebben we tegen Mexico én tegen Japan gezien”, verwijst hij naar de oefenduels die België eind vorig jaar afwerkte.

Nog geen stap verder dan onder Wilmots

Daarnaast heeft De Mos ook zijn vragen bij flankspelers Meunier en Carrasco. “Een probleem”, zo is hij duidelijk over de bezetting van de Belgische flanken. “Thomas Meunier is aan de rechtse kant de beste opbouwende man, maar zodra hij moet verdedigen, holala… Tegen de kleintjes is dat geen probleem, maar zodra je uitkomt tegen een ploeg die gelijk is aan jou of die sterker is, kom je rechts tekort met Meunier en links met Yannick Carrasco.”

De Nederlander stelt dat de Rode Duivels nog altijd geen stap verder staan dan onder Marc Wilmots. Hij heeft wel een oplossing klaar. “Dat Martínez maar doet wat ik direct zou doen: samenzitten met Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Eden Hazard en De Bruyne en bespreek het, samen met Thierry Henry.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.