Hevige brand blijkt aangestoken: verdachte opgepakt

Hevige brand blijkt aangestoken: verdachte opgepakt

Foto: zb

Beringen -

In het onderzoek naar een hevige brand woensdagavond in Paal (Beringen) is een verdachte gearresteerd. Na verhoor door de lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo heeft het parket beslist dat de verdachte vrijdag voor de onderzoeksrechter in Hasselt moet verschijnen. Het parket van Limburg bevestigde donderdag dat de brand aangestoken werd. Twee voertuigen zijn uitgebrand en twee huizen liepen zware schade op door de vlammenzee aan de Paalsesteenweg.

De brandweer van de hulpverleningszone Zuid West-Limburg werd woensdagavond rond 23.15 uur opgeroepen voor een voertuigbrand in de Paalsesteenweg in Paal (Beringen). Bij aankomst van de brandweer stonden twee voertuigen in lichterlaaie. De twee personenauto’s stonden tussen twee huizen. De brand in een wagen was overgeslagen naar het voertuig van de buren. De brandweer kon niet voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een achterbouw, waar een deel van een keuken uitbrandde. Er vielen geen gewonden. Uit onderzoek van een branddeskundige en het gerechtelijk lab is gebleken dat de brand werd aangestoken.

De twee woningen liepen ernstige schade op. Door de hitte sneuvelden enkele ruiten. De brandweer was voor de bluswerken enkele uren in de weer. De Paalsesteenweg werd een tijdlang afgesloten. Het parket benadrukte dat er geen gasflessen ontploft zijn, want anders zou de ravage veel groter zijn geweest.

“Er was ook een ontploffing te horen. Voorlopig is de oorzaak van de ontploffing onbekend, maar alleszins staat die in oorzakelijk verband met de brand,” aldus de persmagistraat van het Limburgse parket.

De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo deed de nodige vaststellingen en contacteerde het parket van Limburg om een onderzoek te voeren. Het Limburgse parket stuurde een branddeskundige naar Paal (Beringen).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees