Food

Vrouw ontdekt recept McNuggets én de befaamde saus

Vrouw ontdekt recept McNuggets én de befaamde saus

“Mijn McNuggets en saus in de originele verpakking”, aldus Bernadette. Foto: Facebook

Enthousiaste koks hebben het recept misschien al voor zichzelf ontdekt, maar het internet wordt wild van het McNugget-recept van Bernadette Francis. Ze wist de beroemde nuggets van McDonald’s en de bijhorende zoetzure saus zo goed na te maken dat mensen al beginnen watertanden bij het idee alleen.

“Gisteravond heb ik geprobeerd te creëren wat velen in deze groep al geprobeerd hebben, maar nooit echt goed kregen”, zo schrijft Bernadette in de gesloten Facebookgroep “Homemade McDonald’s”. “Het iconische pakje nuggets met zoetzure saus.”

“De nuggets werden gemaakt met kippenborst, kregen drie lagen bloem, zout, lookpoeder, uienpoeder, zout en peper met telkens een laagje geklutst ei ertussen. Tussen de tweede en derde laag heb ik ze ook even in de vriezer gestopt om ze knapperig te maken.”

Ze gaf zichzelf meteen ook punten. “9 op 10 voor de smaak, één punt afgetrokken omdat ze te veel smaak hadden. 9 op 10 voor de looks, de grootte was perfect, net als de dikte van de korst, maar te veel variatie in de stipjes van de peper maakte het net niet perfect.”

Nu, het recept voor McNuggets zelf is misschien niet eens de grootste ontdekking van de vrouw. Hier op de redactie hoorden we meteen iemand zijn eigen recept geven. (Niet verklappen, maar: kipfilet mixen met een beetje melk en bloem, om het daarna een korstje te geven op Bernadettes wijze, schijnt ook te werken.) De zoetzure saus van McDonald’s namaken, dat is mogelijk haar grootste prestatie.

“Ik dacht echt niet dat het mogelijk zou zijn om thuis te maken, maar ik ben heel dichtbij het origineel gekomen”, schrijft Bernadette. “Gemaakt met abrikozenconfituur, lookpoeder, uienpoeder, soyasaus, mosterd, witte wijnazijn, glucosesiroop en maiszetmeel. Allemaal samen gegooid en zacht pruttelend laten reduceren”, zo beschrijft Bernadette het.

Hoewel ze geen exacte hoeveelheden meegeeft, wordt de vrouw alom gewaardeerd om haar ontdekking. Al levert het gebrek aan hoeveelheden bij een enkeling wel enige frustratie op.

Corrigeer