Na jaren wordt groene long opengesteld voor publiek

Vlaspark van eerste dag schot in de roos

De vertoning van de film Grease in openlucht lokte 1.400 toeschouwers. Foto: eva

Kuurne -

Het nieuwe Vlaspark midden in het centrum van Kuurne is geopend onder massale belangstelling. De filmvoorstelling in openlucht lokte 1.400 kijkers.

Het Vlaspark zoals het nieuwe park in het centrum van Kuurne heet, werd feestelijk geopend met een tweedaags evenement. Het natuurgebied rond de Heulebeek zat jaren verborgen tussen het containerpark en de pastorie. Sinds vorige zomer is het park toegankelijk, maar er werden de voorbije weken nog tal van werken uitgevoerd om het gebied van drie hectare aantrekkelijker te maken. Er kwamen zitbanken, waarvan de grootste 14 meter lang is, en er werd een speeltuin aangelegd. “Het is super plezant. Er is ook rekening gehouden met onze wensen. De kinderen gaan hier graag spelen”, zegt kinderburgemeester Quentin Ongenaert.

Woensdag en donderdag waren er tal van activiteiten, zoals een picknick, een boottocht en elke avond drijf-in cinema. De openluchtvoorstelling van de film Grease lokte maar liefst 1.400 toeschouwers. En dat waren zeker niet alleen Kuurnenaars. Zo waren ook de Zwevegemse klasvriendinnen Evy Libbrecht en Nathalie Degroote met hun partners en kinderen erbij. “Het is echt super gezellig. We komen zeker nog eens terug naar dit park.”

Groene doorsteek

Dat het Vlaspark meteen zo aanslaat maakt burgemeester Francis Benoit (CD&V) en bevoegde schepen Ann Messelier (CD&V) uiteraard heel tevreden. “Dit park geeft zuurstof aan onze gemeente. Pal in het centrum is er nu een groene oase en we hebben meteen een unieke locatie voor evenementen. Bovendien is dit nog maar het begin. Het zal nog veel mooier worden.”

Het is de ambitie van de gemeente om het Vlaspark uit te breiden en zo een groene doorsteek te realiseren van De Leie naar het centrum.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio