VOETBAL1A cercle brugge

T2 Vincent Euvrard gaat niet in op Cercle-voorstel

Brugge / Roeselare / Kortrijk -

Nog geen witte rook uit de schouw bij Cercle Brugge. Het blijft wachten op een opvolger voor T1 Franky Vercauteren. T2 Vincent Euvrard besliste woensdag om niet in te gaan op het voorstel om langer bij Cercle te blijven. Euvrard koppelt zijn lot aan dat van Vercauteren en wordt bij diens volgende binnen- of buitenlandse club weer zijn rechterhand.

Op de sociale netwerken maakten veel fans zich de afgelopen dagen druk over geruchten dat AS Monaco zich nu al zou terugtrekken bij Cercle. Weinig waarschijnlijk, want er is een vierjarig contract dat nu nog drie jaar loopt. Monaco zou wel op zoek zijn naar meer clubs en lonkt in dat verband over de plas. Eerder liep ook al het gerucht dat de Russische eigenaar van Monaco, Dmitry Rybolovlev, de club van de hand zou doen voor 500 miljoen euro. Volgens alle insiders is dit echter pure speculatie.

Cardona weg?

Om al die geruchten effectief de kop in te drukken, wil de Cercle-leiding zo snel mogelijk een doorbraak in een aantal sportieve dossiers. François Vitali maakt werk van de samenstelling van de kern. Het is nog niet duidelijk of Benjamin Lambot een nieuw contract krijgt. Paul Nardi zou eerste keeper blijven en een duo vormen met Miguel Van Damme. Irvin Cardona zou niet meer terugkeren naar Brugge. De spits wil graag weer in Frankrijk spelen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio