VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE - FC Gullegem bedankt T1 Pascal De Vreese voor bewezen diensten

“Onze toekomstvisie strookte niet met die van de trainer”

“Onze toekomstvisie strookte niet met die van de trainer”

Pascal De Vreese vindt het verschil in visie een goedkoop excuus om hem te ontslaan. Foto: Bart vandenbroucke

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem kwam dinsdagavond nog met verrassend nieuws, want de rood-witten bedankten T1 Pascal De Vreese voor bewezen diensten. “Onze toekomstvisie strookte niet met die van de trainer”, zegt ontslagnemend voorzitter Rudy Vandemoortele. Ook T2 Glenn Labie moet weg.

FC Gullegem kon terugblikken op een geslaagd seizoen. Vooral in de heenronde pakte de ploeg uit met goed en aanvallend voetbal. Toch nam de club alsnog afscheid van trainer Pascal De Vreese.

“Onze trainer kon zich onvoldoende inleven in onze transferpolitiek”, legt Rudy Vandemoortele uit. “Vedetten die stukken van mensen kosten, zijn niet aan ons besteed. Wij doen het met jonge en vooral betaalbare spelers, maar daarom zullen wij volgend seizoen nog niet het kneusje van de klas zijn. We tikten al meerdere jongens op de kop en zijn nog op zoek naar enkele versterkingen. Een club staat of valt met een goed beleid. Wie financiële risico's neemt, betaalt vroeg of laat de rekening. Of we al een opvolger voor De Vreese op het oog hebben? We hebben nog met niemand gepraat, maar aan kandidaten zal het niet ontbreken.”

“Verschil in visie? Dat is een goedkoop excuus om iemand de bons te geven”, reageert Pascal De Vreese. “Uiteraard maakte ik mij zorgen omdat mijn sterkhouders vertrokken, maar ik was bereid om aan een nieuwe ploeg te bouwen. Na de winterstop legde ik nog twee aanbiedingen van een ploeg uit de eerste en de tweede amateurklasse naast me neer. Nu krijg ik stank voor dank. T2 Glenn Labie en ik staken onlangs onze nek uit door zelf op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter. Wellicht omdat die persoon niet inging op onze vraag, betalen wij nu het gelag. Er gebeuren toch wel rare dingen bij FC Gullegem.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio