Food

Belgische kok kan beste jonge chef ter wereld worden

Belgische kok kan beste jonge chef ter wereld worden

Foto: JJ De Neyer / King George

Antwerpen - De Belgische jonge kok Frederic Chastro neemt dit weekend deel aan de S. Pellegrino Young Chef 2018, een internationale zoektocht naar jong culinair talent. Zondag weten we of de topkok ook de allerbeste jonge chef ter wereld genoemd kan worden.

Frederic Chastro (29) mag zich al een jaar lang de beste jonge chef in de Benelux noemen, en gaat dit weekend in Milaan strijden voor de internationale titel. In de 'S. Pellegrino Young Chef 2018' neemt hij het op tegen 20 andere finalisten van over de hele wereld. Driesterrenchef Peter Goossens is zijn mentor.

De jonge chef met Frans-Colombiaanse roots heeft sinds juni 2017 zijn eigen restaurant Soma in Antwerpen, dat hij uitbaat met zijn vriendin Adriana Zafiris. Het koppel werd door restaurantgids Gault&Millau eerder al uitgeropen tot 'Jeunes Talents'.

Jonger dan 30

Dit weekend neemt hij het dus op tegen alle beste Belgische jonge chefs van over de hele wereld. De wedstrijd wordt al voor de derde keer georganiseerd en richt zich op chefs, souschef-koks, chefs de parties en commis jonger dan 30. Voor de tweede keer mag een chef uit België deelnemen aan de finale. Bij de eerste editie viel Alex Joseph net naast de prijzen. 

In de finale van de Benelux-wedstrijd schotelde hij de jury 'rolletjes van Belgisch konijn voor, met orgaanvlees en kleine hersenen, biologisch witloof en een pittige saus op basis van donker bier.' 

Dit weekend krijgt de jonge chef opnieuw één kans om met een signatuurgerecht indruk te maken op een jury met 7 culinaire iconen waaronder Virgilio Martínez en Brett Graham. De jury screent de gerechten aan de hand van vijf gouden criteria: ingrediënten, vaardigheden, talent, presentatie en boodschap.

 

 

Corrigeer