Food

Het mooiste cadeau maak je zelf: tiramisutaart met aardbeien volgens Sofie Dumont

Nog inspiratie nodig voor een Moederdagcadeau? Takteer haar eens op een zelfgemaakte taart. De mama van chef Sofie Dumont krijgt dit weekend een tiramisutaart met zachte lepelbiscuit, luchtige mascarpone én verse aardbeien, aangezien het seizoen nu echt begonnen is.

Ken jij het heerlijke receptenplatform van Sofie Dumont al? Surf naar www.sofiedumont.be voor meer lekkers!

Ingrediënten (voor acht personen)

Lepelbiscuit :
 3 eieren
85 gr. suiker
85 gr. bloem
bloemsuiker om te bestrooien

750 gr verse gewassen aardbeien en 100 gr verse frambozen als decoratie

Mascarpone aardbei- mousse :
10 gr. gelatine
100 gr. eiwit
100 gr. suiker
40 ml water
sap van ½ citroen
500 g verse, gewassen aardbeien

250 gr. mascarpone (op kamertemperatuur)

Bereidingswijze

Mousse :

Laat de gelatine weken in koud water.

Doe water in een pannetje en voeg er suiker bij en laat 3 min koken.

Klop het eiwit op.

Doe de geweekte, uitgeknepen gelatine bij het kokende suikermengsel en roer los. Giet in fijne straal bij het eiwit dat opgeklopt wordt en laat doorkloppen totdat dit stevig en koud is.

Doe de aardbeien en de citroen in de blender en mix tot coulis, neem er 300 ml af.

Meng dit beetje bij beetje onder de mascarpone.

Spatel er het opgeklopte eiwit onder.

Biscuit :

Scheid de eieren en klop het eiwit met de suiker stijf. Meng er eerst de dooiers onder en dan de gezeefde bloem.

Doe in een spuitzak en spuit lange lijnen op eenplaat met bakpapier, laat tussen elke lijn een smalle ruimte van 1-2 mm, zeef er bloemsuiker over.

Spuit een ronde cirkel deeg voor de bodem van de bakvorm (doorsnee 20 cm)en zeef hier ook bloemsuiker over.

Bak 5’ af in voorverwarmde oven van 230°.

Om te weten of het genoeg gebakken is, kan je eens duwen in het deeg. Blijft het een putje dan is het nog niet uitgebakken, komt het deeg weer naar boven dan is het oke.

Laat afkoelen.

Afwerking

Leg de biscuit met het deeg naar onder en trek er het bakpapier voorzichtig af. Meet de hoogte van de springvorm af op het deeg en snij zodat de biscuit 1 cm boven de springvorm uitkomt.

Bekleed de rand van de bakvorm ermee, leg de cirkel op de bodem.

Bestrijk met beetje aardbeiencolis.

Giet de mascarpone aardbei- mousse erin. Plaats in de frigo en laat zeker 2 à 3 uur opstijven.

Kies de grote aardbeien en snij ze in 2 om de zijkant van de taart mee te versieren. Snij de rest van de aardbeien over, bestrooi met bloemsuiker en versier met framboosjes.

Tip

Materiaal goed ontvetten zodat je je eiwit heel stijf kunt kloppen!

Meer inspiratie van Sofie Dumont vind je op Facebook, Youtube en Instagram

Corrigeer