Tot 2 jaar cel voor duo dat man in val lokt met seksdate

Tot 2 jaar cel voor duo dat man in val lokt met seksdate

Themabeeld Foto: Belga

Rijkevorsel / Turnhout / Arendonk -

Omdat ze een man uit Wilrijk in de val hadden gelokt met een zogenaamde seksdate en hem vervolgens hadden bestolen van geld en een gouden ketting, kregen twee jonge daders tot twee jaar effectieve celstraf.

Nicko V.D.V. (18) uit Rijkevorsel en zijn Oost-Vlaamse kompaan Livio E. (21) lokten op 26 januari M.V.D.B. uit Wilrijk naar een parking in Rijkevorsel. De man werd daar door Livio E. bedreigd met een schroevendraaier. Het slachtoffer kreeg rake slagen en klappen. Zijn overvallers gingen aan de haal met 60 euro en een ketting. Livio E. werd kort na de feiten opgepakt en later werd ook Nicko V.D.V. geïdentificeerd. Bij hun arrestatie gedroegen ze zich beiden weerspannig.

V.D.V. werd ook schuldig bevonden aan de overval op de nachtwinkel van Gagandeep Dhillan in Turnhout op 7 december 2017. Hij pleegde die feiten met een minderjarige die bij hem verbleef. De daders maakten voor 100 euro aan sigaretten en 2.700 euro buit. De minderjarige was drie dagen eerder ontvlucht uit een jeugdinstelling.

Nicko V.D.V. ontkende die feiten, maar de rechter meende dat er voldoende bewijzen waren. Zo had de minderjarige zich tijdens zijn verhoor versproken en de naam “Nicko” laten vallen. De uitbater beweerde dat de tweede overvaller eerder in Arendonk verbleef. De jongeman woonde tussen 1999 en 2015 in Arendonk. Bij zijn arrestatie droeg V.D.V. een trainingsbroek met witte strepen die ook een overvaller droeg op de beelden die een bewakingscamera had gemaakt.

“Op de zitting bleek dat V.D.V. spreekt met een ondefinieerbaar en moeilijk te verstaan accent”, zei de rechter. “Het is niet verwonderlijk dat de uitbater van de nachtwinkel dit verwarde met Arabisch.”

Het slachtoffer uit Wilrijk krijgt 2.381 euro schadevergoeding. Livio E., die eerder al twee keer in Dendermonde was veroordeeld, kreeg twee jaar effectief. Nicko V.D.V., die eerder al drie keer naar de jeugdrechter werd verwezen, kreeg een werkstraf van 300 uren. Als hij die taak niet uitvoert, krijgt hij alsnog drie jaar cel. Aan twee agenten moeten ze een schadevergoeding betalen van in totaal 1.829 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio