Bellewaerde volzet, bezoekers mogen niet meer binnen: “We moeten de veiligheid garanderen”

Bellewaerde volzet, bezoekers mogen niet meer binnen: “We moeten de veiligheid garanderen”

Foto: Belpark SA

Ieper -

Wie vrijdag nog naar pretpark Bellewaerde wil, is eraan voor de moeite. “We zijn sinds vanmiddag verzadigd en laten geen nieuwe bezoekers meer binnen”, zegt algemeen directeur Stefaan Lemey aan Nieuwsblad.be.

Een brugdag én aangenaam lenteweer: het is de ideale cocktail voor een dagje pretpark. Vooral omdat de weersvoorspellingen voor dit weekend niet bijster goed zijn, willen vrijdag nog heel wat bezoekers een graantje meepikken van het mooie weer. En dat merken ze ook bij pretpark Bellewaerde in Ieper. Het is er al sinds deze voormiddag over de koppen lopen.

Kort na de middag bleek het er zodanig druk, dat de directie besloot om de deuren voor de rest van de dag gesloten te houden. “We zijn verzadigd en laten dus geen nieuwe bezoekers meer binnen. We willen op die manier het comfort en veiligheid van onze bezoekers garanderen. Zelfs abonnementshouders die zich nu nog komen aanmelden, zullen we terug moeten sturen”, zegt algemeen directeur Stefaan Lemey, die overigens benadrukt dat het de eerste keer is dat ze dit seizoen moeten ingrijpen.

Hoeveel bezoekers er zich vandaag precies in het park bevinden, wou men bij Bellewaerde niet kwijt. “Dat is interne informatie”, klinkt het nog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees