Coach van het Jaar de laan uitgestuurd in NBA

Coach van het Jaar de laan uitgestuurd in NBA

Foto: EPA-EFE

De Toronto Raptors hebben hun coach Dwane Casey ontslagen. Dat staat op de officiële website van de NBA. De uitschakeling in de halve finale van de Eastern Conference tegen de Cleveland Cavaliers (0-4) werd hem fataal. Casey werd woensdag door zijn collega’s nog verkozen tot Coach van het Jaar.

Casey was sinds 2011 werkzaam bij de enige Canadese ploeg in de NBA. Hij zorgde ervoor dat de Raptors van één van de zwakste ploegen in de competitie evolueerden naar een vaste klant in de Play-offs. Dat toonden ze door het reguliere seizoen als leider van de Eastern Conference af te sluiten. In de Play-offs stuitten ze echter op een sterke LeBron James. King James en zijn Cleveland Cavaliers gingen eenvoudig naar de finale van de Conference.

Casey werd woensdag nog verkozen tot Coach van het Jaar door zijn 29 NBA-collega’s. Hij reageert dan ook teleurgesteld op zijn ontslag. “Als coach ben je altijd een gemakkelijk doelwit als er iets misgaat”, zegt Casey. “Ontslagen worden is een deel van het beroep. Ik accepteer de beslissing, maar heb mezelf zeker niets te verwijten.”

“Het was een heel moeilijke beslissing, maar we vinden dat dit de juiste keuze is. Het einde van het seizoen was ronduit teleurstellend. We zijn Dwane erkentelijk voor al zijn harde werk en wensen hem veel succes in de toekomst”, liet Toronto-voorzitter Masai Ujiri weten.

Ook de twee sterspelers van de Raptors - Kyle Lowry en Demar DeRozan - reageren verslagen. “Dwane heeft me zoveel beter gemaakt als speler”, opent DeRozan. “Al mijn successen als speler zijn er door hem gekomen. Ik respecteer hem enorm.” Lowry vult zijn ploeggenoot aan: “We hebben altijd in Dwane geloofd als groep. Hij is echt een van de beste coaches in de NBA.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.