Auteur Gilbert Coghe schreef zesde boek over zijn geliefde dorp

Het leven zoals het is: de zusters in klooster van Westrozebeke

Gilbert Coghe stelt zijn zesde boek voor over zijn geboortedorp. Foto: sbr

Roeselare / Staden -

Met Het klooster en de Zusters van Westrozebeke schreef Rumbekenaar Gilbert Coghe een zesde boek over het dorp waar hij opgroeide.

Rumbekenaar Gilbert Coghe (70) is gepassioneerd door Westrozebeke. Hij groeide op in de Stadense deelgemeente en verdiept zich al jaren in de geschiedenis van het dorp.

“Hoewel ik in Rumbeke woon, heb ik nog altijd nauwe banden met Westrozebeke. Mijn moeder woont er en ik ben er lid van het Arteveldecomité, de vereniging die zich inzet voor het behoud van het dorpsleven”, legt Coghe zijn speciale band met het dorp uit.

Inmiddels bracht de auteur al verschillende boeken uit over de geschiedenis van Westrozebeke. Zo schreef hij al over de kerk, het kerkhof, de Mariaverering, vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog en de verplicht tewerkgestelde Westrozebekenaars in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onlangs werkte hij zijn zesde boek af. Dat behandelt alles wat te maken heeft met het plaatselijke klooster.

Nog zes kloosterzusters

Voor zijn boek ging Coghe langs bij de zes kloosterzusters die er nog wonen. “Ze hebben allemaal al een hoge leeftijd. Het ideale moment om hun verhalen nog op papier te zetten”, zegt Coghe.

Hij belicht het leven van de zusters en het vele werk dat ze in het verleden uitoefenden in onder andere de plaatselijke school en het rusthuis. De auteur ging langs op beide plaatsen op zoek naar verhalen over het werk van de zusters.

Het klooster en de Zusters van Westrozebeke kun je kopen door 20 euro en eventueel 5 euro verzendingskosten over te schrijven op het rekeningnummer BE30 7383 1104 8811.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio