Van Dries Mertens tot Jeroen Meus, allemaal sprongen ze in de bres voor Manu (6)

Van Dries Mertens tot Jeroen Meus, allemaal sprongen ze in de bres voor Manu (6)

De veiling bracht al 9.500 euro op, meer dan genoeg voor een aangepaste fiets voor Manu (6). Foto: jct

Haacht -

Dankzij de grootschalige benefietactie die de vrije basisschool van Wakkerzeel had georganiseerd, kan Manu (6), die aan de ziekte van Duchenne lijdt, binnenkort met zijn eigen aangepaste fiets samen met zijn vriendjes op schooluitstap. Er is zelfs nog een pak geld over.

Samen met de vriendjes uit het eerste leerjaar een fietstochtje maken, dat zat er tot voor kort voor de 6-jarige Manu, die aan de spierziekte van Duchenne lijdt, niet in. Een grootschalige benefietactie die zijn school, de vrije basisschool van Wakkerzeel, sinds begin dit jaar op poten zette, zal hier weldra verandering in brengen. “Toen we bij de start van het nieuwe schooljaar met de klas naar de appelboer in de buurt wilden fietsen, kon Manu dat niet met de fiets doen”, zegt meester Ruben. “Hierdoor miste hij niet alleen een fijne klasactiviteit, maar valt hij ook soms buiten de groep.”

Overweldigende respons

Om dit in de toekomst te vermijden, ontstond het idee voor de aankoop van een aangepaste fiets. Omdat hier een aanzienlijk prijskaartje aan hangt – de op maat gemaakte orthopedische driewieler met trapondersteuning zou 6.500 euro kosten – werd met een uitgebreide sponsoractie gestart. Vooral de veiling van bijzondere sportitems bleek een succes. “Via de speciale fiets voor Manu kwamen we op het idee om niet alleen aan de gekende BV's maar ook aan toppers uit de fiets- en sportwereld gepersonaliseerde items te vragen”, verduidelijkt meester Guanny. “De respons was overweldigend. Van Rode Duivel Dries Mertens, over grote voetbalclubs, tot wielerkampioenen, allen schonken ze bijzondere stukken.”

Met een passend resultaat. Zo werd er vanuit Nederland 2.000 euro geboden voor de kampioenenfiets van triatlete Tine Deckers en ging het gesigneerde truitje van wielrenner Oliver Naesen voor 500 euro van de hand, waardoor de teller van de benefietactie op 9.500 euro kwam te staan. “Onze veiling heeft ver buiten onze regio weerklank gevonden”, aldus een tevreden meester Ruben. “Alles is verkocht. Samen met de vele andere activiteiten die we nog hebben georganiseerd, beschikken we intussen over een aanzienlijk bedrag dat onze stoutste verwachtingen heeft overtroffen. Zo krijgen we nu ook de kans om het Duchenne Parent Project te steunen.”

Apotheose

Terwijl de laatste hand aan de fiets wordt gelegd, worden op de school zelf ook de laatste voorbereidingen voor de grote apotheose van een jaar lang werken getroffen. Op 25 mei organiseert de school immers een grootse slotshow, met – intussen al uitverkochte – optredens van Ghostrockers en Pikarnel en tal van foodtrucks, waaronder die van Jeroen Meus.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees