Single en videoclip Follow Me als voorloper van tweede album

VIDEO. Little Dots vragen zich af hoe ze hier geraakt zijn

Gent - Het is nog even wachten tot 14 september tot Do you know how we got here? , de tweede plaat van Little Dots, verkrijgbaar is, maar de groep rond zangeres Sophia Ammann heeft met Follow Me nu wel al een eerste single, met bijhorende videoclip uit. Do you know how we got here? is de opvolger van A clear running stream uit 2013.

Little Dots is de groep rond zangeres Sophia Ammann. Ammann is van opleiding muziektherapeute en zong ooit backing vocals bij Lady Linn. Tot ze samen met Pablo Casella en Tom Callens, die op hun beurt ook wel vaker een muzikaal trio vormen met Lien De Greef,  met Little Dots in 2013 een eerste eigen cd A clear running stream uitbracht.

Lillte Dots stond in 2015 op Gent Jazz en werkte de afgelopen tijd aan nieuw materiaal. Ammann is ook zangeres bij Ansatz der Maschine, die recent  met nieuw werk  op Ha'Fest in de Handelsbeurs stond. Ze heeft ook een eigen project rond Leonard Cohen en verbleef nog niet zo lang geleden geruime tijd in Canada, vanwaar haar vader afkomstig is. Ook daar speelde ze Cohenconcerten.


Met de nieuwe single Follow Me kondigt  de alternatieve popband Little Dots nu de tweede plaat aan. Sophia Ammann: "Do you know how we got here?" laat een nieuwe, frisse kant van Little Dots horen en bevat meer electronica en spontaniteit. Voor de productie werkte Little Dots opnieuw samen met Frederik Segers (Stadt, Sioen) die veel bijdroeg tot de nieuwe sound. 

De plaat staat  voornamelijk symbool voor groei en het onbevreesd aanvatten van het nieuwe en ongekende. 

In september weten we hoe  Do you know how we got here? helemaal zal klinken, maar met Follow is er nu al de eerste single en bijhorende videoclip van Sam Verhaert en Pablo Casella.

 

 

Op 12 oktober stelt de groep de plaat voor in de Ancienne Belgique, de dag erna, op 13 oktober, in de Handelsbeurs in Gent en op 18 oktober in Rataplan Antwerpen.

Follow Me is te beluisteren via deze link.

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio