FOTO. Freddy Tack verzamelt fietsend en lopend nog eens €14.000 voor het Kinderkankerfonds

Freddy Tack is ondertussen al zeven jaar op rust, maar hij is nog altijd even bevlogen voor de goede zaak, in zijn geval het Kinderkankerfonds van zijn vroegere werkgever, het UZ Gent. Bij zijn afscheid organiseerde hij al eens een run voor dat goede doel. Twee jaar geleden herhaalde hij dat en vrijdag deed hij dat nog eens over, deze keer een combinatie van lopen en fietsen.

“Ik wilde de stunt uit 2011  voor de derde keer tot een goed einde brengen. Als onderhoudsman in het UZ kwam ik in heel veel steriele kamers op de kankerafdeling van de kinderen. Ik moest er een masker dragen. Het raakte mij toen diep om kinderen te zien vechten tegen de vreselijke ziekte. Zelf verloor ik in de familie ook al een paar mensen aan kanker en ook een van mijn drie dochters kreeg ermee te kampen.” Deze keer werd  er niet alleen gelopen en gefietst maar er werd een volledig sportief programma uitgebouwd.  Freddy bracht zo meer dan €14.000 samen. Opgeteld bij de vorige acties is dat al meer dan €36.000.

In het totaal deden er ongeveer tachtig mensen mee aan het lopen, wandelen of fietsen. Zelf fietste Freddy, ondertussen 73, in de voormiddag van het Sint-Poppoplein in Deinze naar het UZ. Hij kwam in de namiddag al lopend terug naar Deinze.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio