Bemelmans kansloos onderuit in eerste kwalificatieronde ATP Rome

Bemelmans kansloos onderuit in eerste kwalificatieronde ATP Rome

Foto: BELGA

Ruben Bemelmans (ATP 107) is uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde van het Masters 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/4.872.105 euro).

Bemelmans verloor van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez (ATP 69), het tiende reekshoofd in de kwalificaties, in twee sets: 6-3 en 6-1. De wedstrijd nam een uur en twaalf minuten in beslag.

Zo wordt David Goffin (ATP 10) de enige Belg op de hoofdtabel in Rome. In de eerste ronde neemt hij het op tegen de Argentijn Leonardo Mayer (ATP 45). De 27-jarige Luikenaar is het negende reekshoofd in Rome. Vorig jaar sneuvelde hij er in de achtste finales tegen de Kroaat Marin Cilic. De Duitser Alexander Zverev (ATP 3) verdedigt zijn titel.

Duitse Julia Görges laat verstek gaan bij de vrouwen

Julia Görges (WTA 12) zal niet deelnemen aan het WTA-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/3.351.720 dollar). Dat heeft de 29-jarige Duitse zaterdag op Twitter bekendgemaakt.

“Ik zal helaas niet kunnen spelen in Rome”, klinkt het. “Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te herstellen.” Een precieze oorzaak voor het forfait gaf Görges niet.

Görges sneuvelde eerder deze week in de achtste finales in Madrid. Het toernooi in Rome is de ‘generale repetitie’ voor Roland Garros. De tweede grandslam van het seizoen start op 21 mei.

Bemelmans kansloos onderuit in eerste kwalificatieronde ATP Rome
Foto: Photo News
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.