Dominic Thiem is eerste finalist in Madrid

Dominic Thiem is eerste finalist in Madrid

Foto: REUTERS

De Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 7) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van het Masters 1.000 toernooi in Madrid (6.200.860 euro).

Het vijfde reekshoofd versloeg op het gravel in de Spaanse hoofdstad de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 8) in twee sets. Het werd 6-4 en 6-2 na 1 uur en 26 minuten. In de finale staat Thiem zondag tegenover de Canadees Denis Shapovalov (ATP 43) of het Duitse tweede reekshoofd Alexander Zverev (ATP 3).

Met zijn finaleplaats doet Dominic Thiem even goed als vorig jaar. Toen verloor hij in het beslissende titelduel van de Spanjaard Rafael Nadal. Beide mannen stonden vrijdag opnieuw tegenover elkaar. Met een 7-5 en 6-3 zege nam Thiem revanche. Voor Nadal was het zijn eerste nederlaag dit seizoen op zijn favoriete gravelondergrond. Door dat verlies moet hij maandag ook zijn eerste plaats op de wereldranking afstaan aan Roger Federer.

Dominic Thiem, 24, heeft negen ATP-titels achter zijn naam. Dit seizoen won hij al het toernooi van Buenos Aires.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.