Opnieuw een Peugeot 3008 GT line van oprit gestolen

Opnieuw een Peugeot 3008 GT line van oprit gestolen

De Peugeot 3008 GT line is bijzonder gegeerd bij dieven. Foto: if

Merelbeke / Munte -

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 mei werd nog maar eens een Peugeot 3008 GT line gestolen. Deze keer van op een oprit langs de Hundelgesmesteenweg in Munte. Eerder werden wagens van hetzelfde type gestolen in Merelbeke, Zwalm en Baaigem.

Telkens werd de sleutel van de wagen niet ontvreemd, wat er dus op wijst dat de dieven over een systeem beschikken om de wagen te openen en te starten.

“Ook de wagen van mijn vrouw stond op de oprit, maar die hebben ze laten staan”, klinkt het bij Brecht Gettemans, wiens wagen afgelopen weekend werd gestolen. “Waarschijnlijk omdat het een ouder model van hetzelfde type is. De mijne was amper een jaar oud met een aankoopwaarde van 43.000 euro. Gelukkig was het een bedrijfswagen. Van de politie kreeg ik te horen dat de wagens op bestelling worden gestolen. Ze hebben hem getraceerd via nummerplaatdetectie, maar de laatste melding was van zaterdagavond toen ik ermee naar Sint-Niklaas ben gereden. Zeer waarschijnlijk hebben de dieven er onmiddellijk na de diefstal andere nummerplaten op gevezen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio