Over oneerbare voorstellen en bizarre tips

Zo reageren de winnaar, de saboteur en de pechvogel na de onthulling van ‘De Mol’: “Ik heb al een nieuwe Bianca...”

Deze opdrachten zullen de finalisten nooit meer vergeten. Video: NBO

Het straffe avontuur van ‘De Mol’ zit erop. Vlak na de onthulling van de identiteit van ‘De Mol’ praatten Pieter, Lloyd en Baha honderduit met Het Nieuwsblad over hun geweldige ervaringen. Wat was de vreemdste tip die ze te horen kregen? Welke proeven zullen voor eeuwig op hun netvlies gebrand staan? Hebben ze tips voor toekomstige mollen(vangers)? En kunnen ze nu eigenlijk nog wel over straat lopen zonder oneerbare voorstellen te krijgen?

LEES OOK. Meneer pastoor moet zelf te biecht: ‘De Mol’

“Ik kan niet buitenkomen of mensen komen naar mij toe. Om foto’s te trekken, om me aan de tand te voelen, om tips te ontfutselen”, lacht winnaar Lloyd die zijn leven de voorbije weken drastisch zag veranderen. En dat is zelfs tijdens studentenfeesten in Gent duidelijk merkbaar. “Zodra je staat te dansen gaan er nu camera’s en smartphones omhoog om het te filmen. Da’s zo bizar!” Maar bij stiekeme filmpjes blijft het niet, want Lloyd krijgt ook heel wat oneerbare voorstellen voorgeschoteld...

Sorry dames, Lloyd heeft al een nieuwe Bianca... Video: NBO

IJverige Baha delft het onderspit

Zo blij als Lloyd is met zijn prijs, zo jammer is het verlies natuurlijk voor Baha. “Ik had me nochtans echt mega hard voorbereid”, bekent Bahador. “Ik heb zes of zeven seizoenen gekeken, zowel van ‘De Mol’ in België als in Nederland.” Tijdens zijn deelname schreef hij elk detail nauwgezet op, iets wat hij iedere mollenvangers zou aanraden. Niet om zo snel mogelijk de mol te vinden, maar wel om zo snel mogelijk de foute deelnemers te kunnen elimineren. “Uiteindelijk besefte ik het dan ook wel. Het moet wel Pieter zijn!”

Tips van de kenners! Video: NBO

Lloyd had echter meer vragen juist en dat kostte Baha de winst van 27.665 euro, slechts een kwart van de mogelijke 100.000 euro. “Ik ga sowieso een deel van het bedrag storten voor de Mexicaanse weeskindjes. Want dat had ik beloofd, dus dan doe ik dat! En voor de rest reizen en wat sparen voor later”, vertelt de winnaar blij.

Pieter MISt het nu al!

En Pieter? Die voorziet al extra tijd voor zijn leerlingen tijdens het eerste lesuur terug voor de schoolbanken in de lessen godsdienst en geschiedenis. “Mijn studenten waren echt niet te stoppen. De laatste weken ging het altijd eerst vijftien minuten over ‘De Mol’ en dan probeerde ik hen altijd af te leiden. Maar dat zal dinsdag wel wat moeilijker worden”, lacht hij.

In zijn eucharistievieringen verwacht hij minder verandering. “Ik denk niet dat mijn kerk nu zal vollopen, het doelpubliek is niet echt hetzelfde”, vertelt Pieter. Dat hij het zevende gebod aan zijn laars lapte, lijkt hem geen groot probleem te zijn. “Ik heb echt altijd gekozen voor een versie van de sabotage waar ik goed mee kon leven. Het geld afnemen van de weeskindjes, dat kon ik niet maken. Goed dat ik dat ook gedaan heb, want er waren al ouders die zeiden dat ik anders geen geld meer mocht vragen voor mijn project met straatkinderen”, lacht hij.

Maar hoe molde Pieter?

En nu is het vooral nog afwachten welke zonden de pastoor gaat opbiechten. Dat zien we volgende week in de allerlaatste aflevering waarin de programmamakers alle tips en verborgen hints netjes voor ons uitleggen. Sommige bizarre theorieën waren echter te gek voor woorden, zo vonden Baha, Lloyd en Pieter. Deze mag je al uit je hoofd zetten.

Corrigeer

NIEUWS

Over De mol

De mol is een programma van Woestijnvis dat wordt uitgezonden op Vier. In het programma vertrekken tien kandidaten op reis naar een onbekende bestemming. Daar moeten ze aan de hand van opdrachten proberen zo veel mogelijk geld te verdienen. Eén van de kandidaten saboteert de boel: hij is 'de mol'.

Het eerste seizoen van 'De mol' was in 1998 te zien op Eén en werd gepresenteerd door Michiel Devlieger. In 2000 en 2003 volgden nog twee seizoenen op de openbare omroep. Vanaf 2016 wordt het programma gepresenteerd door Gilles De Coster en keert het jaarlijks terug op Vier.

Mollen: Magda Ral (Frankrijk, 1998), Hugo Daemen (Spanje, 2000), Marc Simons (Italië, 2003), Gilles Van Bouwel (Argentinië, 2016), Eline Michiels (Zuid-Afrika, 2017), Pieter Delanoy (Mexico, 2018)