MinivoetbaL Voetbal Vlaanderen Play-offs 1ste nationale

Titelstrijd blijft razend spannend

Gent / Merelbeke / Zwalm -

De play-offs in eerste nationale zijn razend spannend. Na twee van de drie speeldagen zijn er nog drie titelkandidaten. De topper tussen Drongen en leider Merelbeke eindigde op een 4-4 gelijkspel.

De bekerhouder klom via doelpunten van Jacobs, Berwouts en een cornerbal van Vanborm op een 0-1 en eeb 1-3 voorsprong. De kampioen kwam via een strafschop van Melkebeke en een cornerbal van Wauters tot 1-2 en 2-3 terug. Vanborm benutte een tweede cornerbal, dit nadat Roeland aan de noodrem moest trekken. Drongen werkte de 2-4 achterstand weg via een tweede strafschopdoelpunt van Melkebeke en een cornerbal van Wauters.

In de tweede wedstrijd won Zwalm met 5-6 de derby bij Deftinge. De thuisploeg klom via treffers van Desprets en Vandewatteyne op een 2-0 voorsprong. Fouquet en Van Caester trapten Zwalm op gelijke hoogte. Schoukens en Van Der Eecken loodsten Deftinge in de derde en vierde set naar een 4-2 en 5-4 voorsprong. Het venijn zat in de staart, waarbij Zwalm met treffers van Bettens, Temmerman en Wallez het laken volledig naar zich toe trok. Merelbeke verovert aanstaande vrijdag de titel als het thuis wint tegen Deftinge.

In derde is de beslissing gevallen. Landegem en Evergem promoveren. Landegem won met 7-5 van Zele, dat via drie doelpunten van Herreweghe op een 3-5 voorsprong klom. In de slotfase zette Landegem (Vermeire 2 en De Boever 3) de situatie nog recht.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio