Handbal 2de nationale (M)

Don Bosco Gent verliest titel in vijf slotminuten

Gent -

Don Bosco Gent is er niet in geslaagd om de titel in tweede nationale te veroveren. De Stroppen verloren het beslissende titelduel bij Apolloon Kortrijk met 24-22. 800 toeschouwers zorgden daarbij voor een uitzinnige sfeer.

De Gentse geelhemden namen de wedstrijd meteen in handen en liepen zowaar 4-10 uit. Het leek een ideaal scenario op weg naar de titel, maar in het zicht van de rust (11-13) begon Kortrijk aan de achterstand te knabbelen. In de tweede helft kon Don Bosco Gent aanvankelijk de leiding vasthouden. Maar toen het naderhand met enkele tijdstraffen kreeg af te rekenen, rook Apolloon Kortrijk zijn kans. Pas vijf minuten voor het einde kwam Apolloon een eerste keer aan de leiding en slaagde het erin om in een zinderend slot de wedstrijd, en het kampioenschap, helemaal naar zijn hand te zetten. Voor Apolloon Kortrijk is het de tweede promotie op rij. Don Bosco Gent mag dan wel naast de oppergaai grijpen, het was eerder al zeker van de promotie na een toch wel sterk seizoen.

Veel wijzigingen moeten er bij de Gentse club met het oog op volgend seizoen niet worden verwacht. Seyran Krojan kwam met het bestuur eerder al tot een overeenkomst om de ploeg ook in eerste nationale te coachen.

“Het is belangrijk dat de spelers van de huidige kern allemaal blijven. Het zou best kunnen dat er enkele doelgerichte versterkingen bijkomen, maar dat zal allemaal goed worden overwogen. Ik ben trouwens van oordeel dat de top van tweede nationale best moet kunnen wedijveren met de staart van eerste nationale. Als we gespaard blijven van blessures, ben ik ervan overtuigd dat we onze plaats in eerste nationale kunnen behouden”, zo klinkt hij alvast redelijk optimistisch.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio