Voetbal EINDRONDE 3de amateurklasse

Dikkelvenne dan toch naar de tweede amateurklasse

Dikkelvenne dan toch naar de tweede amateurklasse

Na de wedstrijd barstte bij SC Dikkelvenne en de hele entourage een uitbundig feest los. Foto: EIGEN FOTO

Gavere -

Wat donderdag tegen FC Eppegem niet lukte, lukte gisteren tegen Eendracht Termien wel: KSC Dikkelvenne promoveert na drie seizoenen naar de tweede ameurklasse, waar er lucratieve dreby's tegen Sparta Petegem, Olsa Brakel en andere SK Ronse wachten.

Termien werd meteen bij de keel gegrepen door een gretige thuisploeg. Junior Van Damme verving de geblesseerde Cedric Betremieux in de spits. Bruno was bij de pinken op een plaatsbal van Van Eecke. Na een tegenstoot van de Limburgers, Piras vond Ulenaers, belandde de bal in het zijnet. Voet speelde Martens vrij, Van Eecke mikte de aflegger net naast de paal. Een vaak ongrijpbare Martens zette Van Damme aan het werk, Bruno redde met de voet. Half weg de eerste helft keurde de scheidsrechter een geldig doelpunt, Bruno loste de bal, van Van Damme af. De Dikkelvense aanvalsgolven volgden elkaar in versneld tempo op. Van Damme miste van dichtbij de openingstreffer na een voorzet van Martens. Van Eecke en Van Damme lieten een ruim verdiende voorsprong aan de rust liggen.

Vuurwerk kort na de rust. Jabar viseerde de onderkant van de lat. Van Damme, centraal vrijgespeeld, prikte de bal onder Bruno wel tegen de touwen. Na gestuntel in de Dikkelvense defensie mikte Voorn op de paal. In het slotkwartier nam uitblinker Martens het laatste beetje twijfel weg. “We morsten met kansen en dan blijft er het gevoel dat een tegenstoot fataal kan zijn. Afscheid nemen van deze mooie ploeg met een promotie is mooi. Door omstandigheden (Cedric Betremieux is de Dikkelvense topschutter, red.) moest ik vaak toekijken. De goal compenseert veel”, glunderde Van Damme, nog net voor het feestgedruis begon.

SCHEIDSRECHTER: Schoenmaeckers.DOELPUNTEN: 49’ Van Damme 1-0, 77’ Martens 2-0.KSC DIKKELVENNE: De Boel, Euvrard, Pollet, Voet, Delaruelle, Neve (89’ Gaëtan Desmet), Van Damme (76’ Clinckemaillie), Van Eecke, Jabar, Belmans, Martens (86’ Gevaert).E. TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Kroonen, Voorn, Caubergh (85’ Cosyn), Ulenaers, Jeunen, Pulinckx, Piras (73’ Croonen), Philipsen, Teker.GELE KAARTEN: Pollet, Delaruelle, Vanoppen, Teker.

INFO

DIKKELVENNE 2

TERMIEN 0

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio