ATLETIEK INTERCLUB VROUWEN

Sterke seizoenstart voor Eline Berings

Gent -

In het warme en winderige Luxemburgse Saint-Mard ging de interclubtitel in de hoogste afdeling bij de vrouwen na een spannend slot naar Excelsior Brussel voor Brabant Wallon. Bij de Brusselse club zorgde de Gentse Jolien Boumkwo voor heel wat punten: tweede met de hamer, winst met 14,84 meter met de kogel. Er waren ook vijf Oost-Vlaamse ploegen van de partij. AC Deinze eindigde op de vierde plaats. Anouska Hellebuyck zorgde onder meer als tweede in het discuswerpen voor puntengewin.

Racing Gent pakte plaats vijf. Voor Eline Berings werd het op de 100 meter horden met 13"27 de beste seizoenstart ooit. “Ja, en dan was er nog een tegenwind van 2,3 meter per seconde”, aldus de Gentse. “Ik voelde me tijdens de race ook heel goed. Dat belooft alvast voor de komende opdrachten. Op pinkstermaandag neem ik deel aan een sprintmeeting in Tilburg. Daarna is er de IFAM in Oordegem.” Het minimum voor het EK in Berlijn bedraagt 13"12. Berings mocht ook nog samen met Sarah Rutjens, Laures Bauwens en Kine Gaye in de 4 x 100 meter op het hoogste podium.

Oudenaarde promoveert

AV Lokeren, negende, kon met succes rekenen op Yentl Vandenberghe, de 800-meterloopster die noodgedwongen omschoolde naar het speerwerpen. Met 43,90 meter werd het ook een nieuw persoonlijk record. Bij AC Meetjesland, dat tiende werd, nam Manon Depuydt de beide sprintnummers voor haar rekening. Louise Carton werd nummer één in de 1500 meter. KAAG (elfde) kwam jammer genoeg op de degradatieplaats terecht. In Heusden-Zolder werd ASV Oudenaarde kampioen in de tweede afdeling, met de promotie naar de hoogste klasse als beloning.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio